ΕΛΛΑΔΑ

Μαρουσάκης στο CNN Greece: Έρχεται κακοκαιρία εξπρές - Πού θα χτυπήσει - Τι θα συμβεί στην Αττική

H νέα κακοκαιρία επιφυλάσσει χιόνια, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους που θα εκδηλωθούν αρχικά στα βόρεια για να επεκταθούν και στις νότιες περιοχές της χώρας ΙΝΤΙΜΕ / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Νέα κακοκαιρία βρίσκεται προ των πυλών και σύμφωνα με τα όσα είπε στο CNN Greece ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, ετοιμάζεται να «εισβάλλει» στη χώρα από σήμερα το απόγευμα, με χιόνια, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους, μέχρι και 9 μποφόρ.

Πρόκειται για κακοκαιρία-εξπρές η οποία όμως σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, επιφυλάσσει έντονα καιρικά φαινόμενα, για αρκετές περιοχές της χώρας. Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από τα βόρεια και τη Δυτική Μακεδονία όπου θα χιονίσει και μέσα σε πόλεις, όπως η Φλώρινα και θα κατέβει στις νότιες περιοχές, για να φθάσει και στην Αττική όπου θα εκδηλωθούν αύριο βροχές, ισχυροί άνεμοι και χιονοπτώσεις στα ορεινά (Πεντέλη, Πάρνηθα και Κιθαιρώνα).

Προσοχή σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη χρειάζεται μέσα στο Αιγαίο, όπου θα υπάρξουν καταιγίδες και δυνατοί βοριάδες και στη δυτική Μακεδονία που θα χιονίσει σε πιο χαμηλά υψόμετρα, τη Θράκη την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, την Στερεά και τα ορεινά της Πελοποννήσου και της Εύβοιας.

«Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από το σήμερα το απόγευμα από τα βόρεια προς τα νότια με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα, προς τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, αλλά και τιςκαταιγίδες σε θαλάσσεις και παρραθαλάσσιες περιοχές. Ταυτόχρονα θα ενισχυθούν σημαντικά και οι βοριάδες και αύριο ιδιαίτερα αναμένεται να φθάσουν και τα 9 μποφόρ στο Αιγαίο και συνεπώς αύριο είναι πιθανό να υπάρξουν προβλήματα στη ναυσιπλοϊα», αναφέρει ο κ. Μαρουσάκης και προσθέτει:

«Αυτό το κύμα κακοκαιρίας περνά γρήγορα μιας και από αύριο θα αρχίσει να βελτιώνεται από το πρωί ο καιρός πρώτα στα δυτικά και βόρεια και μέχρι το τέλος της ημέρας θα έχουν υποχωρήσει στις περισσότερες περιοχές, με εξαίρεση της κυκλάδες και την Κρήτη που θα κρατήσουν μέχρι και την Τετάρτη το πρωί».

«Είναι δηλαδή μια κακοκαιρία - εξπρές η οποία θα δώσει χιόνια ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα προς την περιοχή της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας, της Ηπείρου της Θράκης και της Στερεάς, καταιγίδες κυρίως πάνω από τη θάλασσα και βροχές στις υπόλοιπες περιοχές, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 10 - 12 βαθμούς. Η κακοκαιρία θα περάσει σχετικά γρήγορα και από Τετάρτη πρωί θα έχουμε βελτιωμένο καιρό στις περισσότερες περιοχές. Μάλιστα τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δείχνουν και σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας που θα φθάσει έως τους 18-20 βαθμούς Κελσίου την Πέμπτη - Παρασκευή», καταλήγει ο κ. Μαρουσάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης