ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Φιλιππίδη: Στα δικαστήρια ο ηθοποιός, συνεχίζεται η εξέταση της καταγγέλουσας

Συνοδεία αστυνομικών στα δικαστήρια ο Πέτρος Φιλιππίδης CNN Greece/Αλέξανδρος Γαστεράτος

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο οδηγήθηκε στις 10:30 περίπου το πρωί ο Πέτρος Φιλιππίδης  με τη δίκη να συνεχίζεται με ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης του κατηγορουμένου στην πρώτη καταγγέλλουσα.

Η δίκη για τον ηθοποιό,ο οποίος κατηγορείται για έναν βιασμό τελεσθέντα κατ΄ εξακολούθηση το 2008 και για δύο απόπειρες βιασμού, τα έτη 2010 και 2014, σε βάρος τριών γυναικών συναδέλφων, γίνεται κεκλεισμένων των θυρών.

Νωρίτερα, στα δικαστήρια βρέθηκε και ο γιος του, Δημήτρης Φιλιππίδης.

Βίντεο: Αλέξανδρος Γαστεράτος

Η πρώτη καταγγέλουσα ισχυρίστηκε πως ο κατηγορούμενος της επιτέθηκε σεξουαλικά το 2008 μέσα στο καµαρίνι του θεάτρου «Ήβη», όπου είχαν συναντηθεί για επαγγελματικούς λόγους, εξαναγκάζοντας την σε πράξεις που στοιχειοθετούν το αδίκημα του βιασμού.

Μάλιστα, η μάρτυρας έχει ισχυριστεί πως τρεις μήνες νωρίτερα από αυτό το περιστατικό είχε προηγηθεί και πάλι σεξουαλική επίθεση από τον ηθοποιό σε γραφείο θεατρικής εταιρείας.

Σχολιάζοντας το περιεχόμενο της κατάθεσης της πρώτης καταγγέλλουσας ο συνήγορος υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δήλωσε ότι «είναι δυστύχημα που δεν παρευρίσκονται δημοσιογράφοι στο ακροατήριο για να καταγραφεί η διαδικασία», εκφράζοντας την εκτίμηση του ότι «οι κατηγορίες σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη καταρρέουν».

Από την πλευρά της, η Κική Μπαρκιτζίδου, η οποία εκπροσωπεί επίσης τον Πέτρο Φιλιππίδη τόνισε ότι «θα ήθελα ως δικηγόρος και ως νομικός οι πόρτες να μην είναι κλειστές για να ακούσετε όσα ακούσαμε και εμείς. Θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον».

Υπενθυμίζεται ότι, βάσει του παραπεμπτικού βουλεύματος που εκδόθηκε από το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο οι καταγγελίες για πράξεις κατά της γενετήσιας ελευθερίας σε βάρος του κατηγορουμένου «δεν είναι φανταστικά γεγονότα αλλά βιωματικές αφηγήσεις οι οποίες, επιβεβαιώνονται και από τις μαρτυρικές καταθέσεις τρίτων προσώπων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης