ΕΛΛΑΔΑ

Οδηγώ σαν να παίζω τένις, για να οδηγώ με ασφάλεια – Δείτε το βίντεο της Αττικής Οδού

Τα κοινά σημεία που έχει κάθε οδηγός με έναν τενίστα, αποτυπώνει σε ένα ειδικό εκπαιδευτικό βίντεο για την ασφαλή οδήγηση η Αττική Οδός. Ένας αυτοκινητόδρομος που έχει καταξιωθεί στη συλλογική συνείδηση ως ασφαλής, γρήγορος και αξιόπιστος, αναλαμβάνει, με μια σειρά από ενέργειες και εκπαιδευτικές δράσεις, να τοποθετήσει το ζήτημα της οδικής ασφάλειας – που ταλανίζει δεκαετίες την ελληνική κοινωνία – στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης.

Πέρα από αναφορά στατιστικών στοιχείων ή παράθεση θεωρητικών κατευθύνσεων, η Αττική Οδός πραγματοποιεί άλματα και μιλά στον σύγχρονο άνθρωπο, στον σύγχρονο οδηγό, με τον τρόπο της εποχής του: Με σύντομα βίντεο, γυρισμένα με σύγχρονη αισθητική, με χιούμορ και επικεντρωμένα σε έναν τομέα, κάθε φορά. Έτσι, κερδίζει το ενδιαφέρον των θεατών, περνώντας τα μηνύματα που χρειάζεται να εντυπωθούν στους οδηγούς, με εξαιρετικά απλό και κατανοητό τρόπο.

Το παράδειγμα του τενίστα, αρχικά, είναι χαρακτηριστικό: Ένας ειδικός επί της οδήγησης και των θεμάτων του αυτοκινήτου, ο εκπαιδευτής ασφαλούς οδήγησης Θανάσης Χούντρας είναι ο αφηγητής που εξηγεί σε όλους εμάς ποια είναι τα κοινά στοιχεία ενός ανθρώπου που παίζει τένις στα κορτ κι ενός άλλου που κάθεται πίσω από το τιμόνι.

Είναι βέβαιο ότι η μεγάλη πλειονότητα των οδηγών θα αναγνωρίσει και οικείες συμπεριφορές, οι οποίες θεωρούνται «ανώδυνες», όμως έχουν επίπτωση στον χρόνο αντίδρασης, στην προσοχή, στον τρόπο που οδηγούμε.

Πόσο σημαντική είναι η απόσπαση προσοχής όταν κρατάμε το τιμόνι; Πόσο ρόλο παίζουν τα μόλις δύο δευτερόλεπτα που χρειαζόμαστε για να αλλάξουμε σταθμό στο ραδιόφωνο του αυτοκινήτου μας, πριν έρθει το… μπαλάκι κατά πάνω μας και «χάσουμε τον πόντο»;

Δείτε το video της Αττικής Οδού με θέμα «Οδήγηση και απόσπαση προσοχής»

Οι εταιρείες «Αττική Οδός Α.Ε.» και «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.», που βρίσκονται πίσω από το έργο της Αττικής Οδού, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και πραγματοποιούν στοχευμένες δράσεις για την προώθηση της κουλτούρας οδικής ασφάλειας στην κοινωνία.

Η σειρά videos που δημιούργησαν ειδικά για την οδική ασφάλεια μεταφέρει συμβουλές για ασφαλή οδήγηση με έναν διαφορετικό τρόπο στους οδηγούς, δοσμένες με χιούμορ και δημιουργικότητα. Στο παραπάνω video που έχει ως θέμα «Οδήγηση και απόσπαση προσοχής», ο Θανάσης Χούντρας είναι η «φωνή της λογικής» και προσπαθεί να επαναφέρει τον αφηρημένο οδηγό, που πιθανώς ασχολείται και με άλλα πράγματα ενώ οδηγεί, στην τάξη.

Η ασφαλής οδήγηση και η οδική ασφάλεια είναι ζητήματα που άπτονται ολόκληρης της κοινωνίας και αυτά ακριβώς προωθεί με μεθοδικότητα, υπομονή και δημιουργικότητα, η Αττική Οδός. Η βελτίωση της οδηγικής μας συμπεριφοράς, η προσοχή όταν οδηγούμε, μπορεί να έχει σημαντικά αποτελέσματα στους ελληνικούς δρόμους, κάτι που οφείλουμε όλοι μας στο σήμερα των παιδιών μας και στο αύριο των μελλοντικών γενιών.

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης