ΕΛΛΑΔΑ

Αλεποχώρι: Απολογείται ο 70χρονος που πυροβόλησε και τραυμάτισε ανήλικους

Ο 70χρονος υποστηρίζει ότι ήθελε μόνο να τα εκφοβίσει ΑΠΕ/ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Στον ανακριτή οδηγείται λίγο μετά τις 10:00 το πρωί της Τρίτης, 30 Αυγούστου, ο 70χρονος που πυροβόλησε και τραυμάτισε δυο ανήλικα παιδιά στην αυλή του σπιτιού του στο Αλεποχώρι, τις πρωινές ώρες της προηγούμενης Παρασκευής, 24 Αυγούστου. Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι δεν πυροβόλησε σε ευθεία βολή.

Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει πως σκοπός του ήταν να εκφοβίσει τους κλέφτες που πίστευε ότι εισέβαλλαν στην αυλή του.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Γιάννη Γλύκα, ο 70χρονος δεν είχε πρόθεση να πυροβολήσει την παρέα των ανηλίκων και ο λόγος που προέβη στην συγκεκριμένη ενέργεια είναι ότι κατά το παρελθόν είχαν συμβεί ανάλογα περιστατικά με αποτέλεσμα να φοβηθεί.

«Είχε δεχθεί επιθέσεις στο παρελθόν, είχε φοβηθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του 70χρονου.

Το χρονικό

Τα χαράματα της περασμένης Παρασκευής μια παρέα ανηλίκων, η οποία υποστήριξε ότι έπαιζε το παιχνίδι «θάρρος ή αλήθεια», πήδηξε τον μαντρότοιχο του σπιτιού του 70χρονου.

Μόλις εκείνος αντιλήφθηκε την παρουσία κάποιων στην αυλή του σπιτιού του και βλέποντας μόνο δύο σκιές, χωρίς να γνωρίζει ότι επρόκειτο για παιδιά, φοβούμενος, φέρεται να άρπαξε το κυνηγετικό του όπλο και να πυροβόλησε προς τα παιδιά.

Από τους πυροβολισμούς τραυμάτισε έναν 14χρονο και έναν 16χρονο, ενώ γλίτωσαν οι άλλοι δύο ανήλικοι, ηλικίας 15 και 16 ετών.

Ο ίδιος μετά τη σύλληψη του φέρεται να υποστήριξε ότι πέρασε τα παιδιά για κλέφτες και γι’ αυτό πυροβόλησε. Ωστόσο, στη συνέχεια, εξήγησε ότι γνωρίζει τα ανήλικα παιδιά και ότι πολύ συχνά προκαλούν ζημιές στην αυλή του σπιτιού του, αλλά και πως μόνος στόχος του ήταν να τα εκφοβίσει.

«Τις προηγούμενες ημέρες η συγκεκριμένη παρέα παιδιών με είχε ενοχλήσει συστηματικά» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς και ισχυρίστηκε ότι έμπαιναν στην αυλή του και ότι του χτυπούσαν το παράθυρο για να τον πειράξουν και να του κάνουν πλάκα. Σημειώνεται, ότι από την έρευνα προέκυψε ότι έχει νόμιμη άδεια για την κατοχή καραμπίνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης