ΕΛΛΑΔΑ

Συλλυπητήρια επιστολή του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ

Την επιστολή του μακαριωτάτου απέστειλε στον πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα, Μάθιου Τζέιμς Λοτζ, ο διευθυντής του Ιδιαίτερου Γραφείου του, Ιωάννης Τσούρας ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME (Φωτογραφία αρχείου)

Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β' εκφράζει με επιστολή του προς τον βασιλιά της Αγγλίας Κάρολο Γ' και τη βασιλική σύζυγο, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Την επιστολή του μακαριωτάτου απέστειλε στον πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα, Μάθιου Τζέιμς Λοτζ, ο διευθυντής του Ιδιαίτερου Γραφείου του, Ιωάννης Τσούρας, με την παράκληση να τη διαβιβάσει στον βασιλέα.

Όπως σημειώνει ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, η σοφία και η πείρα της βασιλίσσης θα παραμείνουν ανυπέρβλητες για πολύ καιρό ακόμη. «Διαφυλάσσοντας ακόμη στη μνήμη μας τις αλησμόνητες στιγμές της πρόσφατης τιμητικής σας επίσκεψης στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, προσευχόμαστε όπως ο Πανάγαθος Θεός σας προσφέρει την εξ ύψους παρηγορία και ενδυναμώνει τη Μεγαλειότητά σας και την Βασιλική Οικογένεια σε αυτές τις δύσκολες ώρες της δοκιμασίας», καταλήγει ο μακαριώτατος.

Στο μεταξύ, εθιμοτυπική επίσκεψη στον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Ιωάννης Μπρατάκος.

Είναι η πρώτη συνάντηση από την ανάληψη των καθηκόντων του ως υφυπουργού στον πρωθυπουργό με τις αρμοδιότητες που προβλέπονται από τον νόμο για τον γγ του πρωθυπουργού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης