ΕΛΛΑΔΑ

Επιτυχόντες του ΑΣΕΠ του 1998 διεκδικούν 2.135 θέσεις στο Δημόσιο

Επιτυχόντες σε γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 1998 οι οποίοι δεν διορίστηκαν θα αναμετρηθούν για μια θέση στο Δημόσιο 18 χρόνια μετά. 

Ωστόσο στη διαδικασία διορισμού θα μετέχει μόλις το 18% όσων έχουν δικαίωμα, καθώς από τους 12.500 επιτυχόντες έμειναν μόνον 2.280 που επιθυμούν μια θέση στη δημόσια διοίκηση.

Η ιστορία των ανθρώπων αυτών είναι μια Οδύσσεια. Στο γραπτό διαγωνισμό της υπ’ αριθμ. 8/1997 προκήρυξης του ΑΣΕΠ που διενεργήθηκε το 1998 οριζόταν ότι οι μετέχοντες έπρεπε να έχουν δηλώσει τρεις προτιμήσεις. Έτσι προέκυψε το παράδοξο να μείνουν εκτός διορισμού υποψήφιοι που έγραψαν υψηλότερη βαθμολογία από άλλους που τελικά διορίστηκαν. Αυτοί προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη και το ΣτΕ τους δικαίωσε το 2004, ξεκαθαρίζοντας ότι αφού στην προκήρυξη είχε τεθεί ως όριο για να κριθεί κάποιος ως επιτυχών στον διαγωνισμό, επιτυχόντες είναι όσοι έλαβαν ίση ή ανώτερη από την καθορισμένη βαθμολογία.

Το ΑΣΕΠ επανακατέταξε τους επιτυχόντες, δηλαδή όσους είχαν βαθμολογία ίση ή ανώτερη της καθορισμένης βάσης κατά κατηγορία και κλάδο και ύστερα από υποβολή νέων συμπληρωματικών δηλώσεων προτίμησης οι υποψήφιοι κατατάχθηκαν βάσει νέου πανελλήνιου πίνακα σε σειρά διοριστέου μετά την 2396/2004 απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, ανεξάρτητα από το αν είχαν ασκήσει ή όχι αίτηση ακυρώσεως και αν είχαν εκδικασθεί.

Ετσι, με βάση την εναρμόνιση προς την απόφαση του ΣτΕ έγιναν ορισμένοι διορισμοί το 2005. Το πρόβλημα όμως δεν λύθηκε διότι παρέμειναν περί τις 12.900 οι επιτυχόντες και μη διοριστέοι με βαθμολογία ίση ή ανώτερη της καθορισμένης βάσης που όριζε ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποφάσισε να καλύψει επείγουσες ανάγκες των δημοσίων υπηρεσιών με τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ κατηγορίας ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ οι οποίοι εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 5 του ν. 3320/2005 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 38 του ν. 4369/2016.

Αυτοί είχαν διορία έως τις 20 Μαΐου για την κατάθεση αίτησης συμμετοχής με βάση την προκήρυξη 1ΕΓ/2016, την οποία έχει εκδώσει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Τελικά εστάλησαν ταχυδρομικά προς το ΑΣΕΠ 2.280 αιτήσεις επιτυχόντων του 1998 που δήλωσαν πως επιθυμούν να διεκδικήσουν την είσοδό τους στο Δημόσιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης