ΕΛΛΑΔΑ

Αγώνας δρόμου στο Παιδείας για να είναι έτοιμα τα δημοτικά στις 12 Σεπτεμβρίου

EUROKINISSI

Το στοίχημα να είναι όλα έτοιμα στις 12 Σεπτεμβρίου επιχειρεί να κερδίσει το υπουργείο Παιδείας και να λειτουργήσουν άμεσα τα Ενιαίου Τύπου Ολοήμερα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά.

Σύμφωνα με τις αλλαγές για το Ενιαίου Τύπου Ολοήμερο Νηπιαγωγείο προβλέπεται ενιαίο εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα και λειτουργία προαιρετικού ολοήμερου προγράμματος. Το κουδούνι θα χτυπάει στις 08:30 και το σχόλασμα θα γίνεται στις 13:00. Για όσα παιδιά θα μένουν στο ολοήμερο οι γονείς θα μπορούν να τα παίρνουν από εκεί στις 16:00.

Στα δημοτικά το υποχρεωτικό πρόγραμμα θα λήγει στις 13:15, ενώ το ολοήμερο θα τελειώνει στις 16:00. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου στην τρίτη ώρα του ολοήμερου θα υπάρχει επιλογή μαθήματος, όπως Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών, Αγγλικά, Αθλητισμός, Εικαστικά, Θεατρική Αγωγή και Μουσική.

Για το Γυμνάσιο το υπουργείο έχει σχεδιάσει και αναμένεται να υλοποιήσει μείωση των διδακτικών ωρών ανά εβδομάδα, μείωση της ύλης, μείωση των μαθημάτων που εξετάζονται στο τέλος της χρονιάς, περιγραφική αξιολόγηση και σύμπτυξη των τριών τριμήνων σε δύο τετράμηνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης