ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στην Αίγινα: Πρόσβαση στις επικοινωνίες του Λιμενικού ζητούν οι συγγενείς των θυμάτων

EUROKINISSI

Άρση απορρήτου των επικοινωνιών που έγιναν μέσω τηλεφώνου και ασυρμάτου από το Λιμενικό Σώμα ζητούν οι επιβάτες και οι συγγενείς των θυμάτων του δυστυχήματος στην Αίγινα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Real News o δικηγόρος των θυμάτων Αλέξης Κούγιας με έγγραφο προς την αρμόδια ανακρίτρια ζητά να γίνουν ανακριτικές πράξεις προκειμένου «να διευκρινιστούν οι συνθήκες του εγκλήματος και οι ενέργειες των λιμενικών οργάνων κάθε βαθμίδας που χειρίστηκαν την κατάσταση».

Συγκεκριμένα οι επιβάτες και οι συγγενείς των θυμάτων που βρίσκονταν στο τουριστικό σκάφος το οποίο βυθίστηκε ύστερα από τη σύγκρουση με το ταχύπλοο ζητούν να ανακτηθούν και να καταγραφούν αναλυτικά από τις κατασκευάστριες εταιρίες όλα τα δεδομένα της συσκευής GPS, του ραντάρ (εφόσον υπάρχει) και του «εγκεφάλου» του ταχύπλοου σκάφους τη μέρα του δυστυχήματος, στις 16 Αυγούστου. Επίσης ζητείται η αποτύπωση των αρχικών θέσεων, της πορείας και των τελικών θέσεων των δύο σκαφών όταν επήλθε η σύγκρουση. Αυτά τα δεδομένα αναμένεται να δώσουν απάντηση σε μια σειρά από ερωτήματα όπως η ακριβή πορεία και η ταχύτητα με την οποία κινούνταν το ταχύπλοο.

Επίσης οι έντεκα οικογένειες ζητούν και άλλες ανακριτικές πράξεις όπως πρόσβαση στα ημερολόγια γέφυρας των σκαφών που μετέβησαν στο σημείο του δυστυχήματος.

Επίσης όπως αποκάλυψε ο Αλέξης Κούγιας στην Real News oι οικογένειες προχώρησαν στο διορισμό και δεύτερου τεχνικού συμβούλου ,δείγμα της θέλησης τους να εξακριβωθούν τα αίτια του δυστυχήματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης