ΕΛΛΑΔΑ

Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στην Θεσσαλονίκη την Τρίτη

EUROKINISSI/ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Ασθενής χιονόπτωση πλήττει και τη Θεσσαλονίκη τις τελευταίες ώρες, όπου χιόνισε μέχρι και στο κέντρο της πόλης, με την θερμοκρασία να είναι στους -5 βαθμούς Κελσίου. Κλειστός είναι ο δρόμος Χορτιάτη-Αγίου Βασιλείου.

Εξαιτίας του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας, τα σχολεία στην πόλη θα παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη.

Στον δήμο Θεσσαλονίκης, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά καθώς υπάρχουν προβλήματα με την έλλειψη υδροδότησης και παραμένουν χαμηλές οι θερμοκρασίες των σχολικών αιθουσών παρά τη λειτουργία των συστημάτων θέρμανσης λόγω του συνεχόμενου ολικού παγετού.

Κλειστά τα σχολεία και στον δήμο Πυλαία - Χορτιάτη, λόγω των ίδιων προβλημάτων, ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί. «Η κατάσταση θα επανεκτιμάται συνεχώς και θα εκδίδεται σχετική ανακοίνωση για την ενημέρωση των πολιτών του δήμου, ανάλογα και με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων. Ο δήμος συνεχίζει να βρίσκεται σε 24ωρη επιφυλακή με ανοικτά το Δημαρχείο και τις δημοτικές του κοινότητες σε κάθε περιοχή του δήμου για την εξυπηρέτηση των δημοτών» αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου.

Στον δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης θα μείνουν επίσης κλειστά τα σχολεία. «Αύριο Τρίτη 10/01/2017 τα σχολεία του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης (δηλαδή τα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) θα παραμείνουν κλειστά λόγω επιδείνωσης των δυσμενών καιρικών συνθηκών (θερμοκρασίες πολύ πιο κάτω από τους 0 Βαθμούς Κελσίου). Οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν ανοικτοί», αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου.

Κλειστά θα παραμείνουν επίσης τα σχολεία και στους δήμους Κορδελιού Ευόσμου, Παύλου Μελά και Καλαμαριάς, καθώς και σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες του δήμου Δέλτα, επειδή παραμένουν τα προβλήματα λόγω του παγετού. Κλειστό θα παραμείνει, επίσης, και το ΙΕΚ Σίνδου.

Κλειστά και αύριο, τα σχολεία στο δήμο Νεάπολης-Συκεών. Κανονικά θα λειτουργήσουν οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί.

Ανακοίνωση για τα σχολεία που δεν θα λειτουργήσουν αύριο, 10 Ιανουαρίου, εξέδωσε ο δήμος Θέρμης. Σύμφωνα με αυτήν λόγω προβλημάτων με το νερό και την θέρμανση δεν θα λειτουργήσουν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίας, το Γυμνάσιο Καρδίας, το 1ο Γυμνάσιο Τριλόφου, το Λύκειο Τριλόφου, το 2ο Νηπιαγωγείο Τριαδίου, το Νηπιαγωγείο Βασιλικών, το Νηπιαγωγείο Σουρωτής, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Θέρμης και 5ο Νηπιαγωγείο Θέρμης, το 4ο Νηπιαγωγείο Θέρμης, το 2ο Λύκειο Θέρμης, το 3ο Νηπιαγωγείο Τριαδίου, το Νηπιαγωγείο Αγίας Παρασκευής, το Νηπιαγωγείο Σχολαρίου, το 2ο Νηπιαγωγείο Τριλόφου, το Γυμνάσιο Βασιλικών, το 2ο Γυμνάσιο Θέρμης & ΤΕΕ, το 2ο Γυμνάσιου Τριλόφου και το ΕΕΕΚ Θέρμης.

Λόγω χιονόπτωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα δεν θα λειτουργήσουν τα δημοτικά σχολεία σε Περιστερά και Άγιο Αντώνιο. Όλα τα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου Θέρμης θα λειτουργήσουν κανονικά

Ο δήμος Θέρμης θα βγάλει ανακοίνωση αύριο στις 7 το πρωί, καθώς λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων ενδέχεται να παρουσιαστούν νέα προβλήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης