FOCUS

Ενεργειακή κρίση: Κυκλώματα λυμαίνονται την αγορά καυσίμων στη Γαλλία

Απίστευτες καταστάσεις ακόμη και στη γαλλική πρωτεύουσα: Επιτήδειοι μεταπωλούν καύσιμα σε τιμές που φτάνουν ως και τα 3,5 ευρώ το λίτρο AP Photo / Bob Edme (File)

Μiα μαύρη αγορά καυσίμων φαίνεται πως αναπτύσσεται τις τελευταίες ημέρες στη Γαλλία, αναφέρει ο γαλλικός τηλεοπτικός σταθμός ΒFM.

Συγκεκριμένα γίνεται λόγος για κυκλώματα που γεμίζουν μπιτόνια με βενζίνη και στη συνέχεια τα μεταπωλούν, μέσω του διαδικτύου, σε τιμές που κυμαίνονται μεταξύ 3 και 3,5 ευρώ το λίτρο.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, έχουν ήδη συλληφθεί για τον λόγο αυτό πέντε άτομα στην περιοχή του Κρετέιγ, στα περίχωρα του Παρισιού. Η αστυνομία και οι δήμοι έχουν ανακοινώσει ότι απαγορεύεται στα βενζινάδικα να πωλούν βενζίνη σε μπιτόνια.

Στο μεταξύ, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις CGT, FO ανακοίνωσαν σήμερα ότι συνεχίζεται η απεργία στα διυλιστήρια της TotalEnergies, η οποία άρχισε στις 27 Σεπτεμβρίου.

Ο τρόπος δράσης των κυκλωμάτων

Σύμφωνα με το BFM TV, κάποιοι εκμεταλλεύονται την έλλειψη καυσίμων, πουλώντας τη βενζίνη σε πολύ υψηλότερη τιμή από ό,τι στα πρατήρια καυσίμων.

Ειδικότερα, οι διακινητές δεν διστάζουν να καταλάβουν ένα μέρος των πρατηρίων καυσίμων για να γεμίσουν δεκάδες δοχεία για να τα πουλήσουν. Κι όλα αυτά κάτω από τη μύτη των αυτοκινητιστών.

Αυτό συνέβη στο Παρίσι την Τρίτη, όπου ένα πρατήριο είχε μόλις γεμίσει, όταν μια ομάδα δέκα περίπου ατόμων ανέλαβε τον έλεγχο. Κατέλαβαν μία από τις αντλίες και γέμιζαν τα δοχεία μέχρι να εξαντληθούν οι δεξαμενές. Η υπόθεση είναι καλά οργανωμένη: δύο αυτοκίνητα είναι σταθμευμένα στην έξοδο, με τα πορτμπαγκάζ τους γεμάτα.

Τα συγκεκριμένα κυκλώματα είναι εξαιρετικά οργανωμένα: Πληρώνουν για τα καύσιμα και στη συνέχεια τα πωλούν για περισσότερα χρήματα κρυφά ή μέσω των κοινωνικών δικτύων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης