ΚΟΣΜΟΣ

Νέα «βέλη» Τραμπ κατά του NFL με αφορμή τις φοροαπαλλαγές

Αλλαγές στις διατάξεις της φορολογικής νομοθεσίας που αφορούν την Εθνική Ένωση Ποδοσφαίρου (NFL),  ζήτησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, τροφοδοτώντας περαιτέρω την αντιπαράθεση με την Ένωση και τους παίκτες για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, οι οποίες, όπως ισχυρίζεται ο Ρεπουμπλικάνος, δείχνουν έλλειψη σεβασμού προς το έθνος.

«Για ποιο λόγο η NFL χαίρει τόσο μεγάλων φοροαπαλλαγών ενώ την ίδια ώρα δείχνει έλλειψη σεβασμού προς τον Εθνικό Ύμνο μας, τη Σημαία και το Έθνος; Αλλάξτε τη φορολογική νομοθεσία», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

Κάποιοι παίκτες του αμερικανικού φούτμπολ, κυρίως Αφροαμερικανοί, επιλέγουν να γονατίσουν τις τελευταίες εβδομάδες όταν ανακρούεται ο εθνικός ύμνος των ΗΠΑ κατά την έναρξη των αγώνων για να διαμαρτυρηθούν για τις ανισότητες και τις διακρίσεις εις βάρος των Αφροαμερικανών.

Την Κυριακή ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, αποχώρησε από έναν αγώνα φούτμπολ όταν οι παίκτες γονάτισαν κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Ο πρόεδρος Τραμπ είχε υπεραμηνθεί της απόφασης του Πενς, τονίζοντας πως ήταν εκείνος που του είχε ζήτησε να αποχωρήσει εάν οι παίκτες προχωρούσαν στην εν λόγω διαμαρτυρία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης