ΚΟΣΜΟΣ

Ινδονησία: Συντριβή αεροσκάφους της Lion Air με 189 επιβαίνοντες

REUTERS/Thomas White

Στέλεχος της υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης της Ινδονησίας γνωστοποίησε ότι επιβατικό αεροσκάφος της ιδιωτικής εταιρείας Lion Air, που εκτελούσε πτήση από την πρωτεύουσα της χώρας Τζακάρτα προς την Πανγκάλ Πινάνγκ, στο νησί Μπανγκά, συνετρίβη στη θάλασσα.

«Έχει επιβεβαιωθεί ότι (το αεροπλάνο) συνετρίβη», απάντησε με μήνυμα μέσω κινητού τηλεφώνου ο Γιούσουφ Λατίφ, εκπρόσωπος της υπηρεσίας, ερωτηθείς από το πρακτορείο ειδήσεων Reuters για την τύχη του αεροσκάφους της Λάιον.

Η επαφή με το αεροσκάφος χάθηκε 13 λεπτά μετά την απογείωσή του, ανέφερε νωρίτερα αξιωματούχος των υπηρεσιών έρευνας και διάσωσης. Το αεροσκάφος της Lion είναι ένα Boeing 737 Max 8, κατά τον εξειδικευμένο ιστότοπο Flightradar 24.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε κανένα σχόλιο αυτή τη στιγμή», περιορίστηκε να πει ο Έντουαρντ Σιράιτ, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου στον οποίο ανήκει η Lion. «Προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε όλες τις πληροφορίες και τα δεδομένα», πρόσθεσε.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι το αεροσκάφος «ζήτησε να επιστρέψει» στο αεροδρόμιο πριν «χαθεί από τα ραντάρ».

Τα σωστικά συνεργεία έχουν ξεκινήσει την περισυλλογή κομματιών του αεροπλάνου στα νερά του Καραγουάνγκ της Ινδονησίας.

Το Boeing 737 είχε περάσει από όλους τους τεχνικούς ελέγχους και είχε κριθεί ότι ήταν σε καλή κατάσταση από τεχνική άποψη και μπορούσε να εκτελεί δρομολόγια κανονικά, ενώ είχε χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο από τον συγκεκριμένο αερομεταφορέα από τον Αύγουστο.

Ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης του αεροπλάνου ήταν εξαιρετικά έμπειροι: αθροιστικά, είχαν 11.000 ώρες πτήσης, τόνισε η εταιρία σε ανακοίνωσή της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης