ΚΟΣΜΟΣ

Τσαβούσογλου: Ό,τι είναι να γίνει στο Κυπριακό, να γίνει

REUTERS/Denis Balibouse

Υπέρ της επανεκκίνησης των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό μόνο επί μίας ουσιαστικής βάσης, εμφανίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τονίζοντας πως «δεν έχουμε ενέργεια να χάνουμε, ό,τι είναι να γίνει, να γίνει».

Κατά τη διάρκεια συνεδρίου του Πανεπιστημίου Σαμπαχαττίν Ζαίμ στην Κωνσταντινούπολη με τίτλο «Η σημασία των Διεθνών Σχέσεων στην Τουρκία», ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας σημείωσε πως το Κυπριακό είναι ένα «από τα εθνικά μας ζήτημα» και τόνισε πως η Άγκυρα κάνει τα απαραίτητα βήματα για να βρεθεί λύση, για την οποία, όπως είπε, «υπάρχει κοινή αντίληψη ότι έχει παγώσει».

«Δεν είναι ένα ζήτημα που εξαρτάται μόνο από εμάς», τόνισε ο Τσαβούσογλου και πρόσθεσε πως «υπάρχουν εγγυήτριες δυνάμεις και υπάρχουν και δύο πλευρές στο νησί, εμείς πλέον λέμε είναι χάσιμο χρόνου να καθίσουμε σε μια διαπραγμάτευση μόνο και μόνο για να γίνεται λόγος. Τι, πώς θα διαπραγματευτούμε, να οριστεί χρονοδιάγραμμα, να είναι επικεντρωμένη (σ.σ. η διαπραγμάτευση) στο αποτέλεσμα, πλέον δεν έχουμε ενέργεια να χάνουμε, ό,τι είναι να γίνει να γίνει. Είμαστε σε αυτό το στάδιο τώρα. Ασφαλώς και παρακολουθούμε την υπόθεση της Κύπρου από κοντά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης