ΚΟΣΜΟΣ

Οι Γερμανοί «βλέπουν» θετικά αποτελέσματα από τη φιλοξενία προσφύγων

Πρόσφυγας συμμετέχει σε τεστ δεξιοτήτων που διοργανώθηκε στο Βερολίνο στις 17 Δεκεμβρίου. REUTERS / HANNIBAL HANSCHKE

Υπέρ της προσφοράς βοήθειας στους πρόσφυγες που φτάνουν στη χώρα τάσσεται η πλειοψηφία των Γερμανών σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της γερμανικής Προτεσταντικής Εκκλησίας και η οποία δημοσιεύεται στο περιοδικό Focus.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το 51% των Γερμανών εμφανίζεται πρόθυμο να στηρίξει κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην γειτονιά του, ενώ το 11% δήλωσε ότι έχει ήδη προσφέρει κάποιου είδους βοήθεια. Το 37% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσε ότι έχει πραγματοποιήσει δωρεά χρημάτων και το 48% εξέφρασε την πρόθεσή του να προσφέρει οικονομική βοήθεια. Επιπλέον, το 13% δήλωσε διατεθειμένο να φιλοξενήσει πρόσφυγες.

Άξια αναφοράς είναι η μεγάλη αισιοδοξία των Γερμανών σε ό,τι αφορά στα οφέλη που θα αποκομίσει η χώρα από την ενσωμάτωση των προσφύγων, με το 88% να συμφωνεί ότι η προθυμία της χώρας να βοηθήσει θα έχει θετικό αποτέλεσμα. Αντίστοιχα, ιδιαίτερα μεγάλη είναι η ανησυχία που εκφράζεται για τον κίνδυνο η Ακροδεξιά να εκμεταλλευτεί την κατάσταση, με το 85% όσων απάντησαν να σημειώνει ότι φοβάται την ενίσχυση του εξτρεμισμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης