ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Ουρές στη Γουχάν για τα μαζικά τεστ

EPA

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η διενέργεια μαζικών τεστ στην πόλη Γουχάν της Κίνας, όπου πιστεύεται ότι γεννήθηκε ο νέος κορωνοϊός, με φιλόδοξο στόχο την πραγματοποίηση τεστ σε όλον τον πληθυσμό της, δηλαδή στα 11 εκατομμύρια των κατοίκων της. 

Οι αρχές στην κινεζική πόλη Ουχάν, συνεχίζουν σήμερα μια φιλόδοξη εκστρατεία για διενέργεια διαγνωστικών τεστ και στα 11 εκατομμύρια των κατοίκων της, μετά τους φόβους για ένα δεύτερο κύμα μολύνσεων που προκάλεσε η εμφάνιση μιας συστάδας νέων κρουσμάτων.

Τουλάχιστον δύο από τους μεγαλύτερους τομείς της πόλης διένειμαν ανακοινώσεις για την εκστρατεία που θα πραγματοποιηθεί πόρτα πόρτα και έστειλαν ηλεκτρονικά ερωτηματολόγια με τα οποία ζητούν πληροφορίες για τα τεστ στα οποία έχουν υποβληθεί οι κάτοικοι και για το αν ανήκουν σε κάποια από τις ομάδες υψηλού κινδύνου, δήλωσαν κάτοικοι.

«Προκειμένου να γίνει καλύτερη χρήση των τεστ νουκλεϊνικού οξέος ως εργαλείο επιτήρησης και σύμφωνα με τις κρατικές προϋποθέσεις για τη διεύρυνση των ελέγχων, αποφασίσαμε έπειτα από μελέτη την πραγματοποίηση διαγνωστικών τεστ για όλους τους κατοίκους», ανακοίνωσαν οι αρχές στις αρχές της εβδομάδας.

Σήμερα πάντως έκαναν την εμφάνισή τους μεγάλες ουρές αναμονής για τα τεστ, με αρκετούς να ανησυχούν για την αποτελεσματικότητα του μέτρου.

Η Γουχάν τέθηκε υπό καθεστώς lockdown στις 23 Ιανουαρίου το οποίο ήρθη μόλις στις 8 Απριλίου.

Στην Γουχάν έχουν γίνει 1.79 εκατομμύρια τεστ από την 1η Απριλίου έως τις 13 Μαΐου, σύμφωνα με το Reuters.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης