ΚΟΣΜΟΣ

Με διαδικασίες εξπρές οι συνομιλίες για την έγκριση του εμβολίου της Pfizer από την Ινδία

AP Photo/Amit Sharma

Σε συνομιλίες με την κυβέρνηση της Ινδίας βρίσκεται η Pfizer για μια «ταχεία διαδικασία έγκρισης» του εμβολίου της κατά της Covid-19 στη χώρα. 

Αυτό αποκάλυψε σήμερα στο LinkedIn ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Άλμπερτ Μπουρλά, ανακοινώνοντας μια δωρεά φαρμάκων αξίας άνω των 70 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Δυστυχώς το εμβόλιό μας δεν έχει καταχωρισθεί στην Ινδία μολονότι η αίτησή μας υποβλήθηκε πριν από μήνες», σημείωσε ο Μπουρλά.

«Συζητάμε τώρα με την ινδική κυβέρνηση μια ταχεία διαδικασία έγκρισης για να καταστεί το εμβόλιό μας των Pfizer/BioNTech διαθέσιμο για χρήση στην χώρα», πρόσθεσε.

Η κρίση που προκαλεί η πανδημία του νέου κορωνοϊού δεν σταματά να επιδεινώνεται στην Ινδία, με το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας να ανακοινώνει σήμερα Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 368.147 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί να φθάνει έτσι τους 19,93 εκατ., να πλησιάζει πια το όριο των 20 εκατομμυρίων.

Με άλλα λόγια, η Ινδία ξεπέρασε το Μεξικό και κατατάσσεται πλέον τρίτη στον κόσμο σε αυτόν τον μακάβριο κατάλογο, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ (576.722 νεκροί) και τη Βραζιλία (407.639 θάνατοι).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης