ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ - CDC: Ξανά με μάσκα οι εμβολιασμένοι σε κλειστούς χώρους λόγω μετάλλαξης Δέλτα

AP Photo/Damian Dovarganes, File

Υπό το φως της ραγδαίας εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα, και με το βλέμμα σε επαπειλούμενο νέο κύμα της πανδημίας το φθινόπωρο, τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) επαναφέρουν τη σύσταση για τη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους από τους πλήρως εμβολιασθέντες.

Στις αναθεωρημένες οδηγίες του CDC αναφέρεται ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι θα πρέπει να φορούν μάσκες σε κλειστούς χώρους σε ζώνες υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου, ενώ και τα παιδιά θα πρέπει να προσέλθουν το φθινόπωρο στο σχολείο φορώντας μάσκα.

«Στις ζώνες όπου παρατηρείται υψηλή μεταδοτικότητα [της Covid-19] τα CDC συνιστούν στους πλήρως εμβολιασμένους να φορούν μάσκα στους κλειστούς δημόσιους χώρους» ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης η διευθύντρια της αρμόδιας Αρχής Δημόσιας Υγείας των ΗΠΑ, Ροσέλ Ουαλένσκι.

Η αναθεώρηση της σύστασης κρίθηκε αναγκαία λόγω της ταχείας διασποράς της μετάλλαξης Δέλτα, εξήγησε η ίδια κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Όσον αφορά τα σχολεία, τα CDC συνιστούν την καθολική χρήση μάσκας από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές όλων των βαθμίδων, ανεξαρτήτως εάν έχουν εμβολιαστεί ή όχι.

Η Ουαλένσκι τόνισε ότι συστήνεται επίσης να επιστρέψουν οι μαθητές στη δια ζώσης εκπαίδευση το φθινοπωρο.

Τα CDC κάλεσαν επίσης τους ιθύνοντες των κοινοτήτων να ενθαρρύνουν τον εμβολιασμό και τη χρήση μάσκας ώστε να αποφευχθούν νέα ξεσπάσματα της πανδημίας σε περιοχές με υψηλή μεταδοτικότητα.

Τον Μάιο, τα CDC στις οδηγίες τους ανέφεραν πως οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν χρειάζεται να φορούν μάσκες σε εξωτερικούς χώρους και μπορούσαν να αποφύγουν τη χρήση μασκών σε εσωτερικούς χώρους στα περισσότερα μέρη.

Παράλληλα, είχαν αναφέρει ότι οι πλήρως ανοσοποιημένοι δεν θα χρειαζόταν να τηρούν αποστάσεις στα περισσότερες τοποθεσίες.

Οι τότε κατευθυντήριες γραμμές εδράζονταν σε μείωση των κρουσμάτων, στην επέκταση των εμβολιασμών σε νεότερους ανθρώπους και στην αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά των μεταλλάξεων του νέου κορωνοϊού, όπως είχε δηλώσει η Ροσέλ Ουαλένσκι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης