ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Ο Τζο Μπάιντεν έκανε την τρίτη δόση εμβολίου

AP Photo/Evan Vucci

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, έλαβε τη Δευτέρα, την τρίτη δόση εμβολίου κατά της Covid-19, σε απευθείας τηλεοπτική σύνδεση, προκειμένου να προτρέψει τους Αμερικανούς, που πληρούν τις προϋποθέσεις, να κάνουν το ίδιο.

«Το ξέρω ότι δεν το λέμε, όμως είμαι άνω των 65 ετών», είπε αστειευόμενος ο Αμερικανός πρόεδρος, σε σύντομες δηλώσεις που έκανε πριν από τον εμβολιασμό.

«Οι αναμνηστικές δόσεις είναι σημαντικές, όμως το σημαντικότερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να εμβολιάσουμε περισσότερους ανθρώπους», επισήμανε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.

Ο Μπάιντεν απέρριψε την κριτική ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να διανείμουν περισσότερα εμβόλια παγκοσμίως, προτού δώσουν το πράσινο φως για μια αναμνηστική δόση εντός της χώρας. «Θα κάνουμε το χρέος μας», υπογράμμισε.

Ο 78χρονος Μπάιντεν ανέφερε πως και η σύζυγός του Τζιλ θα λάβει μια αναμνηστική δόση σύντομα.

Ο Τζο Μπάιντεν έλαβε τις πρώτες δόσεις εμβολίου στις 21 Δεκεμβρίου του 2020 κατόπιν στις 11 Ιανουαρίου 2021, σε ζωντανή μετάδοση από την τηλεόραση, προκειμένου να ενθαρρύνει τους πολίτες να εμβολιαστούν. Περίπου το 77% των Αμερικανών ενηλίκων έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως την προσεχή Τετάρτη θα μεταβεί στο Σικάγο για να μιλήσει σχετικά με το γιατί πιστεύει ότι είναι τόσο σημαντικό περισσότερες επιχειρήσεις να ορίσουν τα δικά τους προαπαιτούμενα σχετικά με τον εμβολιασμό.

Οι ΗΠΑ επέτρεψαν την περασμένη εβδομάδα τη χορήγηση μιας αναμνηστικής δόσης του εμβολίου Pfizer κατά της Covid-19, για τα άτομα 65 ετών και άνω, όπως και για όσους ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, μεταξύ αυτών εκείνοι που απασχολούνται σε θέσεις εργασίας, στις οποίες εκτίθενται ιδιαιτέρως στον ιό.

Ο Μπάιντεν ενθαρρύνει τα άτομα που πληρούν τις προϋποθέσεις για μια αναμνηστική δόση να την κάνουν, ως ένα εργαλείο κατά της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης