ΚΟΣΜΟΣ

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του CNN Τζεφ Ζάκερ επειδή απέκρυψε σχέση με συνεργάτιδά του

Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρόεδρος του CNN, Τζεφ Ζάκερ, αναγνωρίζοντας ότι απέκρυψε συναινετική σχέση με ανώτερο στέλεχος του αμερικανικού δικτύου Edward M. Pio Roda/CNN

Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο πρόεδρος του CNN Worldwide, Τζεφ Ζάκερ, στέλεχος με επιρροή παγκοσμίως στο χώρο των ΜΜΕ, που μέσα από το έργο του αναμόρφωσε το εμβληματικό δίκτυο ενημέρωσης.

Η ανακοίνωση του Ζάκερ έγινε σε διάστημα λιγότερων δύο μηνών αφότου απέλυσε τον βασικό παρουσιαστή του CNN, Κρις Κουόμο, επειδή παρείχε «ανάρμοστες» συμβουλές στον αδελφό του, τότε κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, σχετικά με το πώς να αντιμετωπίσει σεξουαλικές καταγγελίες.

Στο πλαίσιο της έρευνας για τη θητεία του Κρις Κουόμο στο CNN, ρωτήθηκα για μια συναινετική σχέση με την στενότερη συνάδελφό μου, με την οποία έχω συνεργαστεί για περισσότερα από 20 χρόνια», έγραψε ο Ζάκερ σε ένα σημείωμα που απέστειλε στους συναδέλφους του. «Παραδέχτηκα ότι αυτή η σχέση εξελίχθηκε τα τελευταία χρόνια. Όφειλα να την αποκαλύψω όταν ξεκίνησε, αλλά δεν το έκανα. Έκανα λάθος. Επομένως, παραιτούμαι σήμερα».

Ο Ζάκερ δεν κατονόμασε τη συνάδελφό του, αλλά είναι γνωστό ότι πρόκειται για την Άλισον Γκόλαστ, τη βασική συνεργάτιδά του τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Η Γκόλαστ παραμένει στο CNN.

Ο Ζάκερ και η Γκόλαστ άρχισαν να εργάζονται μαζί στο NBC το 1998. Ανέβηκαν μαζί στην ιεραρχία του τηλεοπτικού δικτύου και όταν ο Ζάκερ εντάχθηκε στο CNN, ο Γκόλαστ ήταν από τις πρώτες του προσλήψεις. Λίγο πριν έρθει στο CNN, η Γκόλαστ είχε εργαστεί για ένα μικρό διάστημα ως διευθύντρια επικοινωνίας δίπλα στον Άντριου Κουόμο. Σήμερα είναι Εκτελεστική Αντιπρόεδρος και Διευθύντρια Μάρκετινγκ στο CNN.

Ο Ζάκερ, με την Γκόλαστ στην ηγετική του ομάδα, ανέλαβε το CNN το 2013, σε μια εποχή που στελέχη του κλάδου συμφωνούσαν ότι το δίκτυο αντιμετώπιζε κρίση ταυτότητας.

Σε δική της ανακοίνωση η Γκόλαστ σημείωσε: «Ο Τζεφ και εγώ είμαστε στενοί φίλοι και συνεργάτες για περισσότερα από 20 χρόνια. Πρόσφατα, η σχέση μας άλλαξε κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID. Λυπάμαι που δεν το αποκαλύψαμε την κατάλληλη στιγμή. Είμαι εξαιρετικά υπερήφανη για τη θητεία μου στο CNN και ανυπομονώ να συνεχίσω τη σπουδαία δουλειά που κάνουμε κάθε μέρα».

Η είδηση ​​της παραίτησης του Ζάκερ προκάλεσε έκπληξη στο CNN και σε ολόκληρο τον κλάδο των ΜΜΕ. Οι υπάλληλοι του CNN έλαβαν το εν λόγω email του Ζάκερ λίγο μετά τις 11 πμ, ώρα Ανατολικής Ακτής (18:00 ώρα Ελλάδος).

Σε υπόμνημά προς το προσωπικό, ο Διευθύνων Σύμβουλος της μητρικής εταιρείας WarnerMedia, Τζέισον Κίλαρ, έγραψε τι τρία ανώτερα στελέχη θα ηγηθούν του CNN μέχρι να ολοκληρωθεί η συγχώνευση με το Discovery: ο Michael Bass, η Amy Entelis και ο Ken Jautz.

«Έχω πλήρη εμπιστοσύνη ότι ο Michael, η Amy και ο Ken, ως προσωρινοί επικεφαλής, θα ασκήσουν την ηγεσία που χρειάζεται ο οργανισμός κατά τη διάρκεια αυτής της μεταβατικής περιόδου», ανέφερε ο Κίλαρ, προσθέτοντας ότι οι εργαζόμενοι θα «ενημερωθούν περισσότερο» από τα τρία στελέχη «τις επόμενες μέρες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης