ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Νεκρή η πρέσβης στην Αυστραλία - Έπεσε στο κενό από μπαλκόνι τρίτου ορόφου

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η Ιταλίδα πρέσβης μπορεί να έχασε την ισορροπία της και να έπεσε στο κενό facebook

Νεκρή έξω από το σπίτι της στο Φολίνο στην περιοχή της Ούμπρια, βρέθηκε η Ιταλίδα πρέσβης στην Αυστραλία Φραντσέσκα Ταρντιόλι.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η Ιταλίδα πρέσβης φέρεται να έχασε την ισορροπία της και να έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού της.

«Φέρεται να έχασε την ισορροπία της ενώ έγερνε στο μπαλκόνι της», μετέδωσε συγκεκριμένα το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων AGI.

«Με βαθιά λύπη θρηνούμε για τον χαμό της Φραντσέσκα Ταρντιόλι και συμμετέχουμε στη θλίψη της οικογένειας. Ήταν σπουδαία διπλωμάτης και υπηρέτησε το κράτος», ανέφερε στο Twitter το υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας.

«Σπαραξικάρδια τα νέα για τον θάνατο της Φραντσέσκα Ταρντιόλι. Αγαπητή φίλη. Λαμπρή συνάδελφος. Πολύ σεβαστή διπλωμάτης», έγραψε στο Twitter η πρέσβης της Αυστραλίας στην Ιταλία, Mάργκαρετ Τουόμι. «Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά και τους φίλους της.»

Η Tουόμι περιέγραψε την Ταρντιόλι ως «ένα από τα μεγαλύτερα δώρα της Ιταλίας στην Αυστραλία». Η πρεσβεία και το υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας την αποχαιρέτησαν επίσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Ταρντιόλι κατείχε τη θέση της πρέσβεως από τον Σεπτέμβριο του 2019 και μιλούσε άπταιστα αγγλικά και γαλλικά και γνώριζε καλά γερμανικά και ισπανικά. Είχε ενταχθεί στην Εθνική Διπλωματική Υπηρεσία της Ιταλίας το 1991.

Στο παρελθόν εργάστηκε σε ιταλικές πρεσβείες και προξενεία στην Αλβανία, τη Σαουδική Αραβία και τη Λιβύη, στο ΝΑΤΟ και στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας.

Το περιστατικό ερευνά η αστυνομία στην Ιταλία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης