ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκικός Τύπος: Η Τουρκία έχει την κυριαρχία εννέα νησιών και η Ελλάδα μόνο το δικαίωμα χρήσης

H φιλοκυβερνητική Milliyet, η οποία σήμερα γράφει πως η Τουρκία διεκδικεί 22 νησιά «με τη δύναμη της Λωζάννης» (AP Photo/Dimitri Messinis)

Στο δικό του επικοινωνιακό σόου επιδίδεται το τελευταίο διάστημα ο τουρκικός Τύπος, ακολουθώντας το δρόμο της έντασης που έχει χαράξει ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η κυβέρνησή του.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η φιλοκυβερνητική Milliyet, η οποία σήμερα γράφει πως η Τουρκία διεκδικεί 22 νησιά «με τη δύναμη της Λωζάννης».

Μάλιστα υποστηρίζει πως ορισμένα από τα νησιά που μπορεί να διεκδικήσει η Άγκυρα λόγω της στρατιωτικοποίησής τους είναι η Ρόδος, η Χίος και η Μυτιλήνη.

Με τη σειρά της, η Yeni Safak αναφέρει πως 22 από τα 23 νησιά είναι στρατιωτικοποιημένα και καθιστούν «απειλή για την Τουρκία».

Τονίζει δε, πως μόνο η Χάλκη είναι αποστρατιωτικοποιημένη.

Το εν λόγω δημοσίευμα υποστηρίζει, επίσης, πως η Τουρκία έχει την κυριαρχία εννέα νησιών (!) και ότι στην Ελλάδα δόθηκε μόνον το δικαίωμα χρήσης. Ανάμεσα στα εν λόγω νησιά είναι –όπως υποστηρίζει η τουρκική εφημερίδα- η Λήμνος, η Μυτιλήνη, η Σάμος, η Χίος, η Ικαρία και η Ρόδος.

Ο αντιπολιτευόμενος Τύπος, ωστόσο, εστιάζει στην οικονομική κρίση που ταλανίζει τη γειτονική χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πληθωρισμός στην Τουρκία έχει εκτιναχθεί στο 73% ενώ η τιμή της βενζίνης έχει αυξηθεί κατά 268% σε σχέση με πέρσι.

Διαβάστε επίσης: Συνθήκη της Λωζάννης: Τι ακριβώς έχουν υπογράψει Ελλάδα και Τουρκία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης