ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: Η Ουκρανία δεν θα συγχωρήσει ποτέ τη Ρωσία για τον πόλεμο και τους βομβαρδισμούς

«Κανείς δεν θα σας συγχωρήσει για τον τρόμο. Κανείς στον κόσμο δεν θα σας συγχωρήσει γι' αυτό. Η Ουκρανία δεν θα συγχωρήσει», έγραψε ο Ζελένσκι στα ρωσικά στο Telegram AP

Σε ένα νέο ξέσπασμα κατά της Ρωσίας και του Βλαντίμιρ Πούτιν προχώρησε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μετά τους σημερινούς βομβαρδισμούς που συνέβησαν λίγο πριν φύγει το 2022. 

Ο Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του «δεν θα συγχωρήσει ποτέ» τη Ρωσία για την εισβολή και τους βομβαρδισμούς της, μετά από τα νέα ρωσικά πλήγματα με στόχο το Κίεβο και άλλες ουκρανικές πόλεις την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

«Κανείς δεν θα σας συγχωρήσει για τον τρόμο. Κανείς στον κόσμο δεν θα σας συγχωρήσει γι' αυτό. Η Ουκρανία δεν θα συγχωρήσει», έγραψε στα ρωσικά στο Telegram, λέγοντας ότι «όσοι διατάζουν τέτοια πλήγματα και όσοι τα εκτελούν, δεν θα συγχωρεθούν, και αυτό είναι το λιγότερο που μπορούμε να πούμε».

Τουλάχιστον ένας νεκρός από την πυραυλική επίθεση στο Κίεβο

Υπό τους ήχους των σειρήνων του πολέμου, υποδέχτηκε το Κίεβο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, καθώς σημειώθηκαν δέκα εκρήξεις από την δεύτερη πυραυλική επίθεση της Ρωσίας, το πρωί του Σαββάτου 31/12.

Από τις εκρήξεις, σύμφωνα με τον δήμαρχο του Κιέβου, τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και οκτώ έχουν τραυματιστεί.

Aνάμεσα στους τραυματίες, είναι ένας Ιάπωνας δημοσιογράφος, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ένας ξενοδοχείο νοτίως του κέντρου του Κιέβου επλήγη ενώ καταστράφηκε ένα συγκρότημα κατοικιών σε μια άλλη συνοικία, σύμφωνα με τις αρχές της πόλης.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Κιέβου Ολέκσι Κουλέμπα προειδοποίησε νωρίτερα για το ενδεχόμενο πυραυλικής επίθεσης λέγοντας ότι ενεργοποιήθηκαν τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας στην περιοχή.

«Η χώρα των τρομοκρατών πραγματοποίησε πολλά κύματα πυραυλικών επιθέσεων. Μας εύχονται Καλή Χρονιά, αλλά θα επιμείνουμε», έγραψε ο Κουλέμπα στον λογαριασμό του στο Telegram.

Στην πόλη Κμελνίτσκι της δυτικής Ουκρανίας δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση drone, σύμφωνα με έναν σύμβουλο της ουκρανικής προεδρίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης