ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Aντικατέστησε τον πρέσβη στο Βατικανό μετά τις ειρηνευτικές κινήσεις του Πάπα Φραγκίσκου

Ο Πάπας Φραγκίσκος σε παλαιότερη συνάντησή του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν AP/Gregorio Borgia

Ο Ρώσος διπλωμάτης και πρώην υπουργός πολιτισμού Αλεξάντρ Αβντέγεφ απομακρύνθηκε από την θέση του πρέσβη στο Βατικανόέπειτα από διαταγή του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Στη θέση του διορίσθηκε ο πρώην μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης Ιβάν Σολτανόφσκι.

Ο πρέσβης αντικαταστάθηκε εν μέσω δηλώσεων του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Πάπα Φραγκίσκου για μυστική ειρηνευτική αποστολή σκοπός της οποίας είναι ο τερματισμός του πολέμου στην Ουκρανία, επισημαίνει ο ρωσικός όμιλος μμε RBC.

Ο Ποντίφικας είχε αναφέρει στις αρχές Μαΐου ότι το Βατικανό καταβάλλει τέτοιες προσπάθειες. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είχε επισημάνει τότε ότι δεν έχει λάβει από το Βατικανό κάποιες συγκεκριμένες προτάσεις ή σχέδια.

Την ίδια περίοδο στην Ιταλία είχε πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας «με την ευλογία του Πατριάρχη Κύριλλου» ο επικεφαλής του τμήματος εξωτερικών εκκλησιαστικών σχέσεων, μητροπολίτης Αντώνιος ο οποίος συναντήθηκε με τον Πάπα Φραγκίσκο.

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας είχε επισκεφθεί την Ιταλία ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος είχε συνομιλίες με τον πρόεδρο και την πρωθυπουργό της ιταλικής κυβέρνησης, ενώ συναντήθηκε με τον Πάπα Φραγκίσκο.

Η υπηρεσία τύπου του Βατικανού είχε ανακοινώσει ότι συζητήθηκε «η ανθρωπιστική και πολιτική κατάσταση» στην Ουκρανία. Τέθηκε επίσης το θέμα τον παιδιών της Ουκρανίας που είχαν μεταφερθεί στην Ρωσία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης