ΚΟΣΜΟΣ

Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση στην Καμπούλ

Πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στην Καμπούλ του Αφγανιστάν EPA/ STRINGER

Δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από εκατό τραυματίστηκαν όταν βομβιστές αυτοκτονίας «χτύπησαν» στην Καμπούλ του Αφγανιστάν, σε μια επίθεση για την οποία ανέλαβε την ευθύνη ο ISIS.

Η βομβιστική επίθεση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια μεγάλης διαδήλωσης που πραγματοποιούσαν μέλη της σιϊτικής μειονότητας Χαζάρα στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν και ο αριθμός των νεκρών συνεχώς ανεβαίνει.

Τα χιλιάδες μέλη της συγκεκριμένης μειονότητας διαμαρτύρονταν για τη διαδρομή ενεργειακής γραμμής, που αποτελεί επένδυση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, 80 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 231 τραυματίστηκαν, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.

Την ευθύνη για την αιματηρή βομβιστική επίθεση στην «καρδιά» της Καμπούλ ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Amaq, ενώ νωρίτερα οι Ταλιμπάν είχαν αρνηθεί ότι έχουν σχέση με την επίθεση.

«Δύο μαχητές του Ισλαμικού Κράτους πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι στη συγκέντρωση των σιιτών στην καμπούλ του Αφγανιστάν» ανέφερε ως έκτακτη είδηση το Amaq.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης