ΚΟΣΜΟΣ

Σικάγο: Αναβρασμός από τη δολοφονία αφροαμερικανής εγκύου από την αστυνομία

Twitter/@pgcornwell

Η Αφροαμερικανική κοινότητα του Σικάγο έχει ξεσηκωθεί μετά τον θάνατο μιας εγκύου γυναίκας, από αστυνομικά πυρά. Μέλη της οικογένειας της Charleena Lyles καταγγέλλουν την αστυνομία και αναρωτιούνται γιατί δεν χρησιμοποιήθηκαν πιο ήπια μέσα, όπως ένα τέιζερ, από πλευράς των Αρχών.

Δύο αστυφύλακες βρέθηκαν στο σπίτι του θύματος μετά από καταγγελία της ιδίας για κλοπή. Όταν έφτασαν η Lyles εμφανίστηκε μποστά τους κρατώντας μαχαίρι και στην συνέχεια οι αστυνομικοί, μετά από κάποια λεπτά διαπραγματεύσεων, την πυροβόλησαν.

Ο ασύρματος κατέγραψε το περιστατικό. Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να ηρεμήσουν την γυναίκα όμως τελικώς η υπόθεση πήρε τραγική τροπή. Οι αστυφύλακες της έδωσαν τις πρώτες βοήθειες, όμως η γυναίκα υπέκυψε.

Ο Kenny Isabell, ξάδελφος του θύματος, τόνισε πως στο διαμέρισμα κατά την διάρκεια των πυροβολισμών πέραν της Charleena ήταν και τα τέσσερα παιδιά της. Πληροφορίες θέλουν δύο από τα παιδιά της να είναι αυτόπτες μάρτυρες του θανάσιμου τραυματισμού της μητέρας τους.

Ο Isabell αποκάλυψε πως η γυναίκα έπασχε από κατάθλιψη αλλά δεν ήταν βίαιη. «Είχε διάφορα θέματα στην ζωή της», είπε και εξέφρασε την οργή του για την αστυνομική βία κατά Αφροαμερικανών.

«Τι θέλουν από εμάς; Προσπαθούμε να υπακούσουμε και πάλι συμβαίνει. Σκοτώνετε τους νέους μας και τώρα μια νεαρή γυναίκα έχει πεθάνει», είπε αγανακτισμένος.

Η αστυνομία δεν έχει δώσει στην δημοσιότητα τις ταυτότητες των αστυνομικών που συμμετείχαν στην επιχείρηση. Το τοπικό τμήμα έκανε λόγο για μια τυπική καταγγελία περί κλοπής.

Η ψυχολογική κατάσταση της Charleena Lyles ήταν γνωστή στην αστυνομία – όπως φαίνεται και από την συνομιλία των αξιωματικών στο περιπολικό, που καταγράφηκε από τον ασύρματος. Στην εν λόγω συνομιλία συζητούσαν για πρόσφατο περιστατικό, κατά την διάρκεια του οποίου είχε κάνει «παράξενες δηλώσεις», όπως το ότι οι κόρες της μεταμορφώνονταν σε λύκους.

Ο δήμαρχος Ed Murray ενημέρωσε πως θα γίνει ενδελεχής έρευνα για το τραγικό, όπως το χαρακτήρισε, περιστατικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης