ΑΓΟΡΕΣ

Κερδίζει έδαφος το ΧΑ με βοηθό την Alpha Bank

ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Την χθεσινή ανοδική προσπάθεια συνεχίζουν οι αγοραστές στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ανεβάζοντας τον Γενικό Δείκτη Τιμών κατά 1,94% στις 1.196 μονάδες με οδηγό την Alpha Bank, η οποία έχει επιστρέψει στις συναλλαγές σήμερα, μετά την αναστολή διαπραγμάτευσης που αποφάσισε η Επιτροπή Κεφαλαιαγορά, όταν ανακοινώθηκε το deal με την UniCredit.

Ειδικότερα, στις 16:39 η μετοχή της Alpha Bank σημείωσε κατακόρυφο άλμα κατά 12,36% και τζίρο 21,6 εκατ. ευρώ.

Σε αυτό το κλίμα, ο τραπεζικός δείκτης ηγείται της ανόδου στις 960 μονάδες, ενισχυμένος κατά 2,2%, ο FTSE της υψηλής κεφαλαιοποίησης είχε άνοδο 1,05% στις 2.913 μονάδες, ενώ ο FTSEM της μεσαίας κατέγραψε οριακά κέρδη 0,06% στις 1.900 μονάδες.

Υπενθυμίζεται επίσης πως το βράδυ της Παρασκευής 20/10 ο οίκος αξιολόγησης S&P αναβάθμισε σε BBB- με σταθερή προοπτική την ελληνική οικονομία, χαρίζοντας της έτσι την πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα, δεύτερη φορά φέτος.

Η σημαντική δημοσιονομική εξυγίανση που έχει επιτευχθεί, η πολιτική σταθερότητα που επιτρέπει τη συνέχιση της μεταρρυθμιστικής πορείας και η συνεχιζόμενη μείωση του δημοσίου χρέους είναι οι τρεις βασικοί παράγοντες που έδωσαν στην χώρα την θετική αξιολόγηση, σύμφωνα με την έκθεση του Standard & Poor's.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης