ΔΙΕΘΝΗ

H Amazon σχεδιάζει να απολύσει 10.000 εργαζόμενους

AP Photo/Kathy Willens, File

Η Amazon σχεδιάζει να περικόψει περίπου 10.000 θέσεις εργασίας, με τις περικοπές προσωπικού να ξεκινούν από την τρέχουσα εβδομάδα όπως μετέδωσαν οι New York Times επικαλούμενες πηγές με καλή γνώση της υπόθεσης.

Οι περισσότερες περικοπές θέσεων θα γίνουν στο τμήμα του ηλεκτρονικού εμπορίου, που περιλαμβάνει και τον ψηφιακό βοηθό Alexa, καθώς και στα τμήματα των λιανικών πωλήσεων και της διαχείρισης προσωπικού, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συνολικός αριθμός των απολύσεων δεν έχει καθοριστεί επακριβώς.

Οι οικονομικές ζημιές στο τμήμα που περιλαμβάνει και την Alexa, ανέρχονται σε πάνω από 5 δισ. δολάρια μέσα σε ένα χρόνο.

Το Reuters ζήτησε από την Amazon να σχολιάσει το δημοσίευμα, με την εταιρία να μην έχει προς το παρόν ανταποκριθεί στο αίτημα.

Οι 10.000 απολύσεις αντιστοιχούν στο 3% του εταιρικού προσωπικού της Amazon, σύμφωνα με τους Times. Πρόσφατα η εταιρία ανακοίνωσε ότι παγώνει όλες τις προσλήψεις εργατικού δυναμικού για τους επόμενους μήνες.

Η είδηση αυτή έγινε γνωστή λίγες μόλις εβδομάδες μετά την εκτίμηση της Amazon πως αναμένει επιβράδυνση ανάπτυξης κατά την εορταστική περίοδο, οπότε παραδοσιακά γίνονται και οι περισσότερες πωλήσεις, καθώς όπως ανέφερε η εταιρία το διαθέσιμο εισόδημα καταναλωτών και επιχειρήσεων έχει μειωθεί λόγω των ανατιμήσεων.

Την περασμένη εβδομάδα, οι πλατφόρμες της META, στην οποία ανήκει και το Facebook ανακοίνωσε ότι θα περικόψει περισσότερες από 11.000 θέσεις εργασίας, που αντιστοιχεί στο 13% του εργατικού της δυναμικού στο πλαίσιο της προσπάθειας μείωσης των εξόδων. Άλλες εταιρίες που εσχάτως προχωρούν σε μείωση προσωπικού είναι το Twitter, η Microsoft και το Snap.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης