ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τα νέα smartphones της Alcatel αλλάζουν τα δεδομένα στην κατηγορία των προσιτών συσκευών

Ο ανταγωνισμός στην αγορά των smartphones είναι ιδιαίτερα έντονος, ιδίως στο κομμάτι εκείνο των προσιτών συσκευών, ήτοι αυτών με κόστος έως 200 ευρώ. Οι «παίκτες» είναι πολλοί αλλά λίγοι είναι εκείνοι που μπορούν να πουν ότι προσφέρουν συσκευές που διαθέτουν λειτουργίες και χαρακτηριστικά που συναντάμε σε πιο ακριβά μοντέλα. Και ένας από αυτούς είναι η Alcatel, η οποία λανσάρει αυτή την περίοδο στην ελληνική αγορά τρία νέα smartphones, με τα οποία η εταιρεία μπορεί να πει κανείς ότι θέλει να διαμορφώσει νέα δεδομένα στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Alcatel είναι το εμπορικό σήμα που χρησιμοποιεί η TCL Communication, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ψηφιακών συσκευών παγκοσμίως, όσον αφορά στα smartphones που λανσάρει στην Ευρώπη, αλλά και σε άλλες αγορές. Αυτή τη στιγμή, η Alcatel θεωρείται από τους 10 μεγαλύτερους «παίκτες» στα smartphones στη Γηραιά Ήπειρο και τη φετινή χρονιά δείχνει διατεθειμένη να κλέψει τις εντυπώσεις με συσκευές όπως είναι τα Alcatel 5, 3X και 3V, τα οποία είτε διατίθενται ήδη στη χώρα μας είτε πρόκειται αυτό να γίνει σύντομα.

Η Αlcatel ποντάρει στο γεγονός ότι προσφέρει εξαιρετική ποιότητα σε προσιτές τιμές. Και είναι αξιοσημείωτο ότι τα προαναφερθέντα τρία μοντέλα έχουν χαρακτηριστικά όπως μεγάλες οθόνες (5,7 – 6 ίντσες) με αναλογία 18:9, τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου και αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος, προσφέροντας μία βελτιωμένη εμπειρία χρήσης σε προσιτή τιμή. Επιπλέον, το γεγονός ότι έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στον τομέα της λήψης φωτογραφιών και video, καθώς και στον σχεδιασμό των συσκευών αποτελεί ένα ακόμη δείγμα των προθέσεων της Alcatel, όπως και του γεγονότος ότι έχει γίνει αντιληπτό στους σχεδιαστές των smartphones της εταιρείας των αναγκών που θέλουν να καλύψουν οι καταναλωτές.

«Ναυαρχίδα» των νέων συσκευών Alcatel είναι το Alcatel 5. Μία συσκευή που ξεχωρίζει για τον σχεδιασμό της και το γεγονός ότι είναι πιο μεγάλη από όσο δείχνει, χάρη στα πολύ μικρά περιθώρια των 5,7 ιντσών στην οθόνη. Πέραν του σχεδιασμού, η λήψη φωτογραφιών είναι ένα επιπλέον ατού, καθώς υπάρχει μία διπλή μπροστινή κάμερα που απευθύνεται σε όσους αρέσκονται σε selfies ή ομαδικές selfies καθώς η κάμερα αυτόματα ρυθμίζεται σε υπερευρυγώνια λήψη 120° όταν ανιχνεύσει πάνω από δύο πρόσωπα. Η συσκευή ενσωματώνει επίσης αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος και θεωρείται εξαιρετική περίπτωση αν αναλογιστεί κανείς ότι στην ελληνική αγορά πωλείται έναντι 199 ευρώ.

Το Alcatel 3X, έρχεται με οθόνη 5,7 ιντσών, διπλή οπίσθια κάμερα με ανάλυση 13 megapixel και ευρυγώνιο φακό 120 μοιρών, αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος και πολλές ακόμη ενδιαφέρουσες δυνατότητες. Η τιμή είναι στα 149,90 ευρώ και επίσης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως εξαιρετική ευκαιρία.

Όσον αφορά το Alcatel 3V είναι το μεγαλύτερο από τα τρία νέα smartphones, καθώς η διαγώνιος φθάνει στις 6 ίντσες. Και στο συγκεκριμένο μοντέλο προσφέρεται αναγνώριση προσώπου και δακτυλικού αποτυπώματος, ενώ η κύρια -οπίσθια- κάμερα είναι διπλή με την ανάλυση στα 12MP (έως 16MP) + 2MP (για βάθος πεδίου). Η διπλή κάμερα χρησιμοποιείται για την επίτευξη bokeh εφέ σε πραγματικό χρόνο – όπου το φόντο γύρω από το κύριο θέμα είναι θολό για να εστιάσει κανείς στο συγκεκριμένο σημείο ή πορτρέτο. Η ενδεικτική τιμή είναι στα 189,99 ευρώ.

Αυτό που αξίζει να τονισθεί είναι πως και οι τρεις συσκευές προσφέρουν εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και εκτιμάται πως θα δώσουν σημαντική ώθηση στην Alcatel, η οποία είναι από τους μεγαλύτερους «παίκτες» της εγχώριας αγοράς των smartphones τα τελευταία χρόνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης