ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Belvedere Single Estate Rye: Μια ιδιαίτερη καινοτομία στον κόσμο της super premium vodka!

Θεωρείται ένα κορυφαίο απόσταγμα, που συγκεντρώνει πολλούς θαυμαστές σε ολόκληρο τον κόσμο. Με τη σίκαλη να αποτελεί την πρώτη της ύλη, η Belvedere έχει καταφέρει να ξεχωρίζει για την ιδιαίτερή της γεύση. Και μπορεί να την αναγνωρίζουμε και να την απολαμβάνουμε στην κλασική εκδοχή της, όμως πλέον έχουμε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε δύο νέες premium εκδοχές της. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό;

Η Belvedere Vodka μας μυεί στον premium κόσμο της με δύο νέες εκλεκτές βότκες με ιδιαίτερη «προσωπικότητα». Πώς το καταφέρνει;

Η αξία της σίκαλης

H Belvedere υπερασπιζόταν ανέκαθεν τη βότκα σίκαλης, καθώς μπορεί από τη φύση της να δημιουργεί βότκες με περισσότερο χαρακτήρα και γεύση από ό,τι τα υπόλοιπα σιτηρά, κάτι το οποίο ενισχύεται και κατά την απόσταξη. Το αποτέλεσμα είναι βότκες με πλούσιο χαρακτήρα, που προβάλλουν ένα φάσμα χαρακτηριστικών της σίκαλης και αποδεικνύουν ότι η βότκα μπορεί να έχει διαφορετικά πολύπλοκα και ξεχωριστά γευστικά προφίλ. Η σίκαλη Diamond Dankowskie, σιτηρό κατάλληλο για την αρτοποιία, περιέχει λιγότερο άμυλο από τα υπόλοιπα σιτηρά και συνεπώς παράγει λιγότερο οινόπνευμα. Ωστόσο, όταν ζυμώνεται και αποστάζεται έχει την ικανότητα να επιδεικνύει ένα ευρύ φάσμα μοναδικών χαρακτηριστικών και γεύσης. Τόσο η βότκα Belvedere Smogóry Forest, όσο και η Belvedere Lake Bartężek παρασκευάζονται αποκλειστικά με σίκαλη Diamond Dankowskie, όπως άλλωστε και όλη η οικογένεια της Belvedere.

Η σπουδαιότητα του terroir

Αυτό όμως που προσδίδει χαρακτήρα στις 2 νέες βότκες είναι το terroir. To κλίμα, το έδαφος, η τοπογραφία και οι καλλιεργητές συνθέτουν το terroir που επηρεάζει σημαντικά την ανάπτυξη οποιαδήποτε καλλιέργειας. Και της σίκαλης. Οι Belvedere Single Estate Rye Vodka μπορούν να αναδίδουν ακόμα πιο ξεχωριστά γευστικά προφίλ ανάλογα με την περιοχή στην οποία καλλιεργείται η σίκαλη.

Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι, η Belvedere Smogóry Forest και η Belvedere Lake Bartężek έχουν πάρει τα ονόματά τους από τα μικρά χωριά στα οποία βρίσκονται τα κτήματα. Το γεγονός αυτό, υπογραμμίζει για ακόμη μία φορά τη σημασία του terroir, που σχετίζεται άμεσα με την ιστορία των δύο νέων premium προϊόντων. Πιο συγκεκριμένα, το Smogóry βρίσκεται στο δυτικό άκρο της Πολωνίας, και μάλιστα στη λιγότερο κατοικημένη περιοχή της, και περιβάλλεται από πλούσια δάση. Στο αγροτικό αυτό τοπίο που φημίζεται για τα καθαρά και γόνιμα εδάφη του, ο ανεξάρτητος αγρότης Andrzej Babiak καλλιεργεί και τη σπάνια σίκαλη Diamond Dankowskie. Σε αυτήν άλλωστε, οφείλεται η πλούσια, ολοκληρωμένη γεύση της Belvedere Smogóry Forest.

Όσον αφορά στη Lake Bartężek, πήρε το όνομά της από τη μικρή παρθένα λίμνη που συνορεύει με το terroir στο οποίο καλλιεργείται η σπάνια σίκαλη και με την οποία δημιουργείται η ομώνυμη βότκα με τις δροσερές και απαλές νότες γλυκών μπαχαρικών και δυόσμου.

Η ιστορία των ξεχωριστών αυτών terroirs «συμπυκνώνεται» σε αυτά τα μοναδικά δύο νέα premium προϊόντα, αναδεικνύοντας τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά τους.

Αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα γευστικά προφίλ της Belvedere

Επιλέγοντας, λοιπόν, μία σπάνια πρώτη ύλη, παρασκευάζει δύο νέα αλλά διαφορετικά μεταξύ τους προϊόντα, που έχουν ιδιαίτερο χαρακτήρα και αποδεικνύουν ότι η βότκα μπορεί να έχει ξεχωριστά γευστικά προφίλ. Η Belvedere Smogóry Forest είναι τολμηρή, απολαυστική και είναι ιδανική για κοκτέιλ με πολύπλοκες γεύσεις και η Belvedere Lake Bartężek είναι δροσερή, εκλεπτυσμένη και ιδανική για ποτά με λεπτή γεύση. Σε κάθε περίπτωση, για εκείνους που θέλουν να γνωρίσουν καλύτερα τον ιδιαίτερο χαρακτήρα τους, σερβίρονται μόνο με πάγο.

Οι δύο νέες super premium «αφίξεις» της Belvedere - οι οποίες αξίζει να σημειωθεί πως ανήκουν στη σειρά Belvedere Single Estate Rye - διαθέτουν μάλιστα μια νέα και αναμφίβολα πολυτελή συσκευασία η οποία είναι φιμέ γκρι για τη Smogóry Forest και μπλε του μεσονύκτιου για τη Lake Bartężek. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει, βέβαια, και η μοναδική τετράγωνη βάση των δύο σοφιστικέ μπουκαλιών η οποία βαθμιαία εξελίσσεται σε μια στρογγυλή κορυφή και πιο κοντό λαιμό, αποκαλύπτοντας την κομψότητα του χαρακτήρα τους, το στυλ τους και τη φύση των terroir τους.

Εντάξτε το terroir στα κριτήρια επιλογής μιας βότκας και αναδείξτε τις γευστικές σας επιλογές.

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης