ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μυστηριώδης «εξαφάνιση» Κινέζου δισεκατομμυριούχου

O Guo Guangchang, πρόεδρος της Fosun International REUTERS/Jason Lee

Ο κινεζικός κολοσσός που κατέχει το Club Med ανέστειλε σήμερα την διαπραγμάτευση των μετοχών του, μόλις κυκλοφόρησε η είδηση ότι έχει εξαφανιστεί ο μεγιστάνας ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρίας.

Τα ίχνη του επικεφαλής της Fosun International, Γκούο Γκουανγκτσάνγκ (Guo Guangchang) είχαν χαθεί από την Τρίτη το μεσημέρι, με κάποια μηνύματα στα social media να αναφέρουν ότι εθεάθη με αστυνομικούς στο αεροδρόμιο της Σαγκάης.

Η Fosun και οι θυγατρικές της ανέστειλαν την διαπραγμάτευση των μετοχών στο Χόνγκ Κόνγκ, επικαλούμενες την «δημοσιοποίηση εμπιστευτικών πληροφοριών».

Ο Γκούο συγκαταλέγεται στους πιο πλούσιους επιχειρηματίες της Κίνας, με καθαρή αξία 50 δις γουάν, με δραστηριότητα στον φαρμακευτικό κλάδο, σε ακίνητα, εξορυκτικές εταιρίες και συμμετοχή σε ελληνική εισηγμένη ενώ είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα στον ασφαλιστικό κλάδο, τον τουρισμό και στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Ο κινεζικός όμιλος Fosun International ανακοίνωσε αργότερα σήμερα ότι ο πρόεδρός του, ο Γκούο Γκουανγκτσάνγκ, ένας από τους γνωστότερους κινέζους επιχειρηματίες, βοηθάει τις αρχές σε μια έρευνα, αφού ένα δημοσίευμα ανέφερε νωρίτερα πως ο όμιλος έχει χάσει από χθες το μεσημέρι την επαφή με τον δισεκατομμυριούχο ιδρυτή του.

Ο Γκούο, ο οποίος δηλώνει πως έχει πρότυπο τον αμερικανό επενδυτή Ουόρεν Μπάφετ, θα εξακολουθήσει να μπορεί να συμμετέχει σε μείζονες αποφάσεις της εταιρείας με τα κατάλληλα μέσα, ανέφερε ο Fosun, χωρίς να επεκταθεί.

«Οι διευθυντές της εταιρείας έχουν την άποψη ότι η έρευνα αυτή δεν θα έχει αρνητικές υλικές συνέπειες στα οικονομικά ή τις επιχειρήσεις του ομίλου. Οι επιχειρήσεις της εταιρείας συνεχίζονται κανονικά», ανέφερε ο Fosun International.

Η διαπραγμάτευση των μετοχών του Fosun International, καθώς και των μεριδίων του ομίλου σε εταιρείες που ελέγχονται από τον Γκούο, ανεστάλη νωρίτερα σήμερα στο Χονγκ Κονγκ και την ηπειρωτική Κίνα.

Ο Fosun International ανακοίνωσε πως η διαπραγμάτευση των μετοχών του θα ξαναρχίσει στις 14 Δεκεμβριου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης