ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Entersoft: Πλάνο επέκτασης μέσω και εξαγορών

Πρωταγωνιστικό ρόλο στον νέο γύρο συγκέντρωσης της κατακερματισμένης και συγχρόνως αναπτυσσόμενης αγοράς του επιχειρηματικού λογισμικού στην Ελλάδα θέλει να παίξει η Entersoft, η οποία σχεδιάζει να διαθέσει τα κεφάλαια από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της για εξαγορές.

Η Entersoft βρίσκεται σε διαδικασία μετάταξης από την Εναλλακτική Αγορά στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Η είσοδος της εταιρείας, εκ των κορυφαίων στην Ελλάδα στο χώρο του επιχειρηματικού λογισμικού, γίνεται με δημόσια προσφορά μετοχών και ο στόχος της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου είναι να συγκεντρωθούν νέα κεφάλαια που θα την βοηθήσουν στα επόμενα βήματα της. Η δημόσια προσφορά θα ξεκινήσει στις 3 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί στις 5 Μαρτίου και με βάση την ανώτατη τιμή, η εταιρεία στοχεύει να αντλήσει περί τα 3,8 εκατ. ευρώ.

Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης με εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης ο διευθύνων σύμβουλος, Αντώνης Κοτζαμανίδης, η Entersoft είναι σε θέση να διαθέσει ένα συνολικό ποσό που μπορεί να κινηθεί ακόμη και μεταξύ 10-12 εκατ. ευρώ προκειμένου να προχωρήσει σε κινήσεις εξαγοράς μικρότερου μεγέθους επιχειρήσεων από το χώρο της πληροφορικής με στόχο την ενίσχυση των διψήφιων ρυθμών ανάπτυξης των τελευταίων ετών, τη διεύρυνση του πελατολογίου της και την επέκταση της εταιρείας σε άλλους τομείς της αγοράς επιχειρηματικού λογισμικού.

Εκτός των κεφαλαίων από την αύξηση, όπως επεσήμανε ο κ. Κοτζαμανίδης, η Entersoft έχει ισχυρά ταμειακά διαθέσιμα (περίπου 2,3 εκατ. ευρώ στο τέλος του α’ εξαμήνου του 2019), ενώ υπάρχει πάντα και η επιλογή του δανεισμού δεδομένης της εξαιρετικής οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του CNN Greece, ο κ. Κοτζαμανίδης ανέφερε ότι συζητήσεις υπάρχουν ήδη με επιχειρήσεις που ενδιαφέρουν την Entersoft, αλλά δεν θέλησε να προχωρήσει σε περισσότερες λεπτομέρειες. Πάντως, ο κ. Κοτζαμανίδης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Entersoft να είναι μεταξύ των ενδιαφερομένων για τη SingularLogic, η οποία φέρεται να είναι προς πώληση, σημειώνοντας πως «είναι μία περίπτωση που δεν μας αφήνει αδιάφορους».

Η Entersoft ιδρύθηκε πριν από 17 χρόνια και από την αρχή δραστηριοποιήθηκε αποκλειστικά στο χώρο του λογισμικού για επιχειρήσεις. Αυτή τη στιγμή, απασχολεί περισσότερα από 250 στελέχη, ενώ διαθέτει θυγατρικές σε 3 χώρες και περισσότερους από 3500 πελάτες σε 21 χώρες. Το πλάνο για το εξωτερικό αναφέρει μεγαλύτερη έμφαση στις αγορές της Ρουμανίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με τον κ. Κοτζαμανίδη να επισημάνει ότι υπάρχουν ευκαιρίες και στην εγχώρια αγορά με την Entersoft να εκτιμά ότι το πιθανό πελατολόγιο της φθάνει στις 70 χιλιάδες επιχειρήσεις στη χώρα μας.

Τα τελευταία χρόνια η εταιρεία έχει καταφέρει να ενισχύσει τα μερίδια αγοράς της αλλά και να αυξήσει τις πωλήσεις, κάτι που επιτεύχθηκε και χάρη στις επενδυτικές κινήσεις της που περιλάμβαναν τόσο επέκταση σε νέους τομείς όσο και εξαγορές μικρότερων επιχειρήσεων. Η Entersoft κατέχει ηγετική θέση τόσο στα συστήματα ERP και CRM όσο και σε συστήματα enterprise mobility και logistics. Επιπλέον, μέσω της κατά 97,6% θυγατρικής της Retail Link, πρωταγωνιστεί στην ηλεκτρονική τιμολόγηση και οι νέες αλλαγές που προωθεί η ΑΑΔΕ σχετικά με τα ηλεκτρονικά βιβλία και τους παρόχους για τα ηλεκτρονικά τιμολόγια είναι ένας ακόμη τομέας που μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη της εταιρείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης