ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ»: Γιατί αξίζει να επενδύσετε σε ελληνικά κουφώματα αλουμινίου

Η μετάβαση σε ένα μοντέρνο σπίτι είναι ο βασικός στόχος του προγράμματος επιδότησης «Εξοικονομώ-Αυτονομώ», το οποίο παρέχει κίνητρα για παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και ενίσχυσης της ενεργειακής αυτονομίας στον οικιακό-κτιριακό τομέα, με στόχο τη μείωση των ενεργειακών αναγκών και της κατανάλωσης συμβατικών καυσίμων. Τα οφέλη του προγράμματος είναι μεγάλα και αυτό δικαιολογεί τον τεράστιο όγκο αιτήσεων που υποβλήθηκαν στο προηγούμενο πρόγραμμα, αλλά και το αυξημένο ενδιαφέρον για το νέο «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» που πρόκειται να ανοίξει στο τέλος του καλοκαιριού.

Τι σημαίνει όμως ένας μοντέρνο σπίτι; Αρχικά σημαίνει ένα όμορφο και λειτουργικό σπίτι που μπορεί να καλύψει σε απόλυτο βαθμό όλες τις ανάγκες (όσο ετερόκλητες και αν είναι μεταξύ τους) όσων διαμένουν εκεί. Έπειτα, σημαίνει ένα ασφαλές σπίτι -και αυτό είναι ίσως το σημαντικότερο όφελος που προσφέρει το «Εξοικονομώ – Αυτονομώ». Η Ελληνική Ένωση Αλουμινίου γνωρίζει όλα τα παραπάνω και προσφέρει μέσω των μελών της, τις κορυφαίες εταιρείες αλουμινίου, μια μεγάλη γκάμα επιλογών. Τα κουφώματα αλουμινίου διαθέτουν μια πληθώρα πλεονεκτημάτων, που τα κάνει να ξεχωρίζουν έναντι του ανταγωνισμού, συνιστώντας μια ποιοτική και αξιόπιστη λύση για κάθε σπίτι ή επαγγελματικό χώρο. Αντέχουν στο χρόνο, είναι ανθεκτικά, φιλικά προς το περιβάλλον και συμβάλλουν καθοριστικά στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Αν είστε ήδη δικαιούχοι του προγράμματος ή σχεδιάζετε να καταθέσετε αίτηση, υπάρχουν έχουμε τρεις πολύ καλούς λόγους για να επενδύσετε στα ελληνικά κουφώματα αλουμινίου.

Ελληνικό προϊόν

Ας ξεκινήσουμε από τα αυτονόητα που δεν θα πρέπει όμως να τα θεωρούμε δεδομένα, ειδικά όταν μιλάμε για την ενεργειακή αναβάθμιση ενός σπιτιού. Τα ελληνικά συστήματα αλουμινίου σχεδιάζονται και κατασκευάζονται εξολοκλήρου από ελληνικά χέρια. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κλάδος του αλουμινίου προσφέρει εργασία σε περίπου 30.000 άτομα, ενώ, σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ, μόνο για το 2018 συνεισέφερε στην εθνική οικονομία €4,3 δισ. Ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 2,3% του ΑΕΠ της χώρας. Με την αγορά ελληνικών κουφωμάτων αλουμινίου στηρίζετε έμπρακτα την οικονομία της χώρας μας.

Ποιότητα

Τα ελληνικά κουφώματα αλουμινίου έχουν διάρκεια ζωής για τουλάχιστον 40 χρόνια, κατά τα οποία η λειτουργικότητά τους παραμένει σταθερά στα υψηλότερα επίπεδα. Αντέχουν σε ήλιο, αέρα και συνεχή χρήση κάτω από όλες τις καιρικές συνθήκες. Ανταποκρίνονται με επιτυχία ακόμα σε περιοχές όπου εμφανίζονται έντονες κλιματολογικές διακυμάνσεις. Ως υλικό, εξάλλου, επιδέχεται πολλαπλής επεξεργασίας, διατηρώντας στο έπακρο τα χαρακτηριστικά του. Έτσι, οι επιφανειακές κατεργασίες βαφής και ανοδίωσης που συνηθίζεται να γίνονται στα προφίλ αλουμινίου, θωρακίζουν το κούφωμα και το προστατεύουν από τη διάβρωση. Η ποιότητα του προϊόντος διασφαλίζεται μέσα από την «αλυσίδα ποιότητας» που εφαρμόζει τη Ελληνική Ένωση Αλουμινίου, καθώς και από τις πιστοποιήσεις που έχουν λάβει πολλά από τα μέλη της ότι λειτουργούν σύμφωνα με τις αρχές των προτύπων ISO 9001 (διασφάλιση ποιότητας), ISO 14001 (περιβαλλοντική διαχείριση) και OHSAS 18001 (διαχείριση υγιεινής και ασφάλειας).

Ασφάλεια

Όσα αναφέραμε έως τώρα εξασφαλίζουν την υψηλότερη δυνατή εξοικονόμηση ενέργειας μέσα στο σπίτι καθώς και την ελαχιστοποίηση των εξόδων για θέρμανση. Ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας για την επιλογή κουφωμάτων αλουμινίου είναι η ασφάλεια. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι σε ένα κόσμο που συνεχώς αλλάζει, σε μία κοινωνία που διαρκώς μεταβάλλεται και γνωρίζει νέα δεδομένα η ανάγκη για ένα ασφαλές περιβάλλον είναι, σίγουρα, η νούμερο ένα προτεραιότητα.Ανθεκτικά και στιβαρά, ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα υλικά, όπως PVC και ξύλο, καθώς οι αξεπέραστες ιδιότητές του αλουμινίου εξασφαλίζουν υψηλή προστασία και αποτρέπουν παραβιάσεις από επίδοξους εισβολείς καθιστώντας, την ανεπιθύμητη είσοδο πραγματικά δύσκολη! Ο χρόνος είναι σημαντικός και ένας διαρρήκτης δεν έχει πολύ. Οι Έλληνες κατασκευαστές εξοπλίζουν τα προϊόντα τους με τα κορυφαία αντιδιαρρηκτικά συστήματα, τα οποία παρέχουν ασφάλεια στο σπίτι και στους αγαπημένους σας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τα ελληνικά κουφώματα αλουμινίου είναι πιστοποιημένα από διεθνείς αναγνωρισμένους φορείς και πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας. Ένα σύστημα ταξινόμησης αποτελούμενο από έξι κατηγορίες (RC1 έως RC6 με αυξανόμενη σειρά αντοχής στη διάρρηξη*), αξιολογεί και περιγράφει το επίπεδο αντίστασης στη στατική και δυναμική πίεση, με διαφορετικά εργαλεία καθώς και με χειροκίνητες προσπάθειες διάρρηξης. Τέλος, μία ακόμα ιδιότητα του αλουμινίου που προσφέρει ασφάλεια είναι ο υψηλός δείκτης πυραντοχής. Πρόκειται για ένα δυνατό υλικό που δεν καίγεται. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς η φωτιά δεν θα περάσει εύκολα στο εσωτερικό. Το αλουμίνιο θα καθυστερήσει τη μετάδοση και το κυριότερο δεν θα εκπέμψει βλαβερά αέρια κατά την καύση.

Όσοι αναζητείτε λύσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση της οικίας σας μέσω του «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» έχετε πλέον στη διάθεση σας μια πληθώρα επιλογών, αρκεί να επισκεφθείτε το valealouminio.gr

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης