ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δυσθρεψία: Δείτε πώς θα ελέγξετε δωρεάν την κατάσταση θρέψης σας

Ξαφνική απώλεια βάρους, αδυναμία στην κίνηση, εξάντληση ή απώλεια όρεξης, συμπτώματα που ενδέχεται να υποδεικνύουν δυσθρεψία και στα οποία, πολλοί μπορεί να μη δώσουμε σημασία, θεωρώντας τα «παροδικά».

Η δυσθρεψία, μία σχετικά άγνωστη έννοια στο ευρύ κοινό, είναι η κατάσταση που προκαλείται όταν ο οργανισμός μας δεν προσλαμβάνει την ενέργεια, τις πρωτεΐνες και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται μέσω της διατροφής.

Συχνά, αυτό συμβαίνει καθώς μεγαλώνουμε ή στην περίπτωση κάποιας ασθένειας, όταν ενδεχομένως είναι δύσκολο να επιτευχθούν τα βέλτιστα επίπεδα θρεπτικών συστατικών που χρειαζόμαστε για να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες του σώματός μας.

Η δυσθρεψία εφόσον εδραιωθεί, μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη λειτουργία του οργανισμού. Οδηγεί σε απώλεια μυϊκής μάζας, που με τη σειρά της μπορεί να οδηγήσει σε ένα αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα, σαρκοπενία, οστεοπόρωση κλπ. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η δυσθρεψία αφορά 1 στους 3 άνω των 65 ετών*, χωρίς, δυστυχώς, τα άτομα αυτά να δέχονται την κατάλληλη περίθαλψη. Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε τα συμπτώματα και να απευθυνθούμε σε εξειδικευμένους Επαγγελματίες Υγείας που θα μας συμβουλέψουν καταλλήλως.

Πρόγραμμα δωρεάν ελέγχου για τη δυσθρεψία

Η Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία, μη κερδοσκοπικό Επιστημονικό Σωματείο που έχει ως σκοπό τη συμβολή στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του γήρατος, διεξάγει δωρεάν διατροφικό έλεγχο σε άτομα Τρίτης Ηλικίας που εμφανίζουν συμπτώματα δυσθρεψίας.

Αυτό το πρόγραμμα δωρεάν ελέγχου της κατάστασης θρέψης διεξάγεται από εξειδικευμένους Επαγγελματίες Υγείας της Ε.Γ.Γ.Ε., που θα καθοδηγήσουν και θα ενημερώσουν σχετικά τα άτομα που πάσχουν από δυσθρεψία, ώστε να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Το Fortimel της Nutricia στηρίζει αυτή την πρωτοβουλία της Ε.Γ.Γ.Ε. ενημερώνοντας το ευρύ κοινό γύρω από το θέμα της δυσθρεψίας και της αντιμετώπισής της.

Η Nutricia διαθέτει μια πλήρη σειρά εξειδικευμένων θρεπτικών σκευασμάτων για τη διατροφική διαχείριση της δυσθρεψίας, τα προϊόντα NUTRICIA Fortimel, που βοηθούν στην αύξηση της πρόσληψης πρωτεΐνης και ενέργειας και είναι εμπλουτισμένα με όλες τις απαραίτητες βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Είναι Τρόφιμα για Ειδικούς Ιατρικούς Σκοπούς και χορηγούνται υπό την επίβλεψη ενός Επαγγελματία Υγείας.

Για περισσότερες πληροφορίες γύρω από το θέμα της δυσθρεψίας αλλά και για να μάθετε πώς μπορείτε να κλείσετε δωρεάν ραντεβού, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του dosevaros.gr. ή τη σελίδα της Ε.Γ.Γ.Ε.

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης