ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Απόστολος Μούργος (Texan): Πώς η Ελλάδα θα γίνει «πρωταγωνίστρια» της ανακύκλωσης σε όλη την Ευρώπη

H ανακύκλωση αποτελεί βασική εθνική προτεραιότητα και η Texan είναι έτοιμη για μεγάλες επενδύσεις. Αυτό τονίζει, μιλώντας στο CNN Greece, ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Απόστολος Μούργος, προσθέτοντας πως η Texan συμβάλλει στον εθνικό στόχο ώστε η Ελλάδα από ουραγός να γίνει πρωταγωνιστής στην ανακύκλωση σε όλη την Ευρώπη.

Μάλιστα, σύμφωνα και με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η κυκλική οικονομία -που έχει στον πυρήνα της την ανακύκλωση- θα είναι ο σημαντικότερος τομέας για τα επόμενα 300 χρόνια.

Έτσι, η Texan έχει ήδη εγκαταστήσει εκατοντάδες μηχανήματα ανακύκλωσης σε όλη την Ελλάδα και καλύπτει με το παραπάνω όλους τους σχετικούς στόχους. Παράλληλα, πρόσφατα πραγματοποίησε κοινή επένδυση με την εταιρεία envipco, παγκόσμιο ηγέτη στην κατασκευή μηχανημάτων ανακύκλωσης με στόχο την παραγωγή και τη διάθεσή τους, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε γειτονικές χώρες.

Ταυτόχρονα, η Texan δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο κοινωνικό της αποτύπωμα και στις δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, έχοντας συνδράμει σε μια σειρά από σκοπούς, ιδιαίτερα μέσα στην πανδημία. Όπως αναφέρει ο κ. Μούργος, αυτή τη στιγμή η Texan «τρέχει» καμπάνια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ύψους 1 εκατ. ευρώ που εστιάζει στους τομείς του περιβάλλοντος, της υγείας, της τοπικής κοινωνίας και της παιδείας.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά καινοτόμα πρωτοβουλία, καθώς οι πολίτες θα αποφασίσουν ποια πρόταση θα κερδίσει το ποσό, ενώ η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Οκτωβρίου.

Δείτε όλη τη συνέντευξη του κ. Μούργου στο CNN Greece

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης