ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με Μητσοτάκη, αλλά χωρίς Τσίπρα η ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ

EUROKINISSI

Αν και ο Αλέξης Τσίπρας προσκλήθηκε στη σημερινή ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ δεν θα απευθύνει την κεντρική ομιλία. Θα είναι δε ο μοναδικός πρωθυπουργός τα τελευταία χρόνια που δεν θα είναι κεντρικός ομιλητής στον ΣΕΒ. Ο λόγος είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση στο Θησείο. Αντί αυτού, στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ θα μιλήσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό στη θέση του Αλέξη Τσίπρα.

Στην πρωινή συνεδρίαση της ετήσιας γενικής συνέλευσης θα μιλήσει στα Μέλη του ΣΕΒ, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην εφετινή γενική συνέλευση τα μέλη του ΣΕΒ θα κληθούν, μεταξύ των άλλων, να εγκρίνουν προτεινόμενες αλλαγές στο καταστατικό του Συνδέσμου, οι οποίες και αποτυπώνουν τη στρατηγική επιλογή του να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στη βιομηχανία, τις εξαγωγές και την περιφερειακή ανάπτυξη.

Ειδικότερα, με βάση τις προτεινόμενες αλλαγές:

  • Θα διευρυνθεί η σύνθεση των μελών του ΔΣ του ΣΕΒ από 20 σε 25 μέλη, με τη δημιουργία μη αιρετών θέσεων που θα δοθούν στους 5 περιφερειακούς Βιομηχανικούς Συνδέσμους Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος (ΣΒΘΚΕ), Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδος (ΣΕΒΠΔΕ), Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς (ΣΒΑΠ), Θεσσαλικών Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ), Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας (ΣΒΣΕ), καθώς και σε εξαγωγικό Φορέα.
  • Θα θεσμοθετηθούν και τρία νέα, μόνιμα Συμβουλευτικά Όργανα Διοίκησης του ΣΕΒ. Ειδικότερα, συστήνονται Συντονιστικό Συμβούλιο Περιφερειακών και Τοπικών Οργανώσεων, Συμβούλιο Βιομηχανίας και Συμβούλιο Εξαγωγών, τα οποία θα ενδυναμώσουν τους σκοπούς και τη θεσμική παρέμβαση του ΣΕΒ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης