ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνάντηση Τσακαλώτου - Ντάισελμπλουμ - θεσμών στη Μάλτα

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Eurogroup Γερουν Ντάισελμπλουμ και με τους επικεφαλής των θεσμών είχε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, λίγο πριν την έναρξη των εργασιών του Eurogroup στη Βαλέτα της Μάλτας, σύμφωνα με αξιωματούχο της ευρωζώνης.

Η συνάντηση έγινε σε μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσουν οι διαπραγματευτικές θέσεις των θεσμών και της Ελλάδας, λίγο πριν από το Eurogroup που στόχο έχει μια καταρχήν συμφωνία, η οποία θα επιτρέψει στους εκπροσώπους των θεσμών να επιστρέψουν στην Αθήνα το συντομότερο δυνατό για να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο. Αυτή η συμφωνία σύμφωνα με πληροφορίες επετεύχθη.

Μετά από εβδομάδες έντονων διαπραγματεύσεων το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ελπίζει πως οι επίπονες υποχωρήσεις που έκανε σε φορολογία και ασφαλιστικό θα επιτρέψουν να υπάρξει στην πρωτεύουσα της Μάλτας μια δεσμευτική προ συμφωνία που θα δώσει και ένα οριστικό οδικό χάρτη για την ολοκλήρωση της αξιολόγηση.

Σημαντική θεωρείται η στάση που θα κρατήσει το ΔΝΤ. Από αυτή θα διαφανεί το εάν η συμβιβαστική πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για κατάργησης της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις από το 2019 και τη μείωση του αφορολογήτου από το 2020 θα αποτελέσει τη βάση της επιδιωκόμενης συμφωνίας ή θα απαιτηθούν περισσότερα μέτρα ήδη από το 2018.Πάντως, χθες το Ταμείο ξεκαθάρισε πως απομένουν πολλά να γινουν ακόμη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης