ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μελιτζανοσαλάτα και μπακλαβά με φιστίκι: Τι έφαγαν Τσίπρας-Ερντογάν στο Λευκό Παλάτι

EUROKINISSI/ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI

Ελληνικό «χρώμα» είχε το μενού στο δείπνο που παρέθεσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς τιμήν του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην χώρα.

Στο δείπνο παρακάθισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ενώ προσκεκλημένοι ήταν και Έλληνες αθλητές οι οποίοι αγωνίζονται στην Τουρκία.

Το μενού, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», περιλάμβανε:

  • Για πρώτο πιάτο μελιτζανοσαλάτα, αγκινάρες λαδερές και λαχανοντολμάδες μαζί με φρυγανισμένο ψωμί
  • Μαντί με βούτυρο, αποξηραμένο γιαούρτι και καρύδια και σος ντομάτας με βασιλικό
  • Πράσινη σαλάτα με βινεγκρέτ ροδιού και καρύδια
  • Για κυρίως πιάτο αρνάκι καρέ γεμιστό με συνοδευτικά άντανα κεμπάπ, αρνάκι μοσχάρι, λαχματζούν
  • Για επιδόρπιο ποικιλία τουρκικών γλυκών με κυδώνι μπακλαβά με φιστίκι.

Πριν από το επίσημο δείπνο ο κ. Τσίπρας είχε πραγματοποιήσει μακρά συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, ενώ η Εμινέ Ερντογάν υποδέχθηκε την Περιστέρα Μπαζιάνα στο «Λευκό Παλάτι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης