ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανά πεντάδες των 60 βουλευτών η ψηφοφορία για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στη Βουλή

ΙΝΤΙΜΕ

Ανά πεντάδες των 60 βουλευτών θα ψηφίσει η Ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης της ΝΔ για διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί, λόγω και των υγειονομικών περιορισμών που ισχύουν για το ανώτατο όριο των 60 βουλευτών στην αίθουσα και τήρηση της απόστασης των δύο μέτρων, αποφασίστηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων.

Συζήτηση και ψηφοφορία δεν θα γίνουν την ίδια ημέρα, όπως ανέφερε σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας. Η συζήτηση προγραμματίστηκε για την Τρίτη το πρωί, 19 Μαΐου και η ψηφοφορία μία ημέρα αργότερα, την Τετάρτη 20 Μαΐου.

Σύμφωνα με την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων, η διαδικασία υπολογίζεται να διαρκέσει περίπου οκτώ ώρες, ενώ ανά τρίωρο θα διακόπτεται για λόγους υγιεινής για 15 λεπτά.

Στη συζήτηση μπορεί να παρέμβει εάν το θελήσει κι ο ίδιος ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να στείλει υπόμνημα, καθώς και οι πολιτικοί αρχηγοί. Η ψηφοφορία θα είναι αυτοπρόσωπη, μυστική και οι βουλευτές θα εισέρχονται σε πέντε ομάδες των 60 βουλευτών στην κάλπη. Κάθε ομάδα θα έχει στη διάθεση της μια ώρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων ζήτησε να τοποθετηθούν περισσότεροι βουλευτές, αλλά η διαδικασία θα τραβούσε σε μάκρος. Κατά συνέπεια, αποφασίστηκε να υπάρξει αρχικά ένας κύκλος από τους έξι εισηγητές των κομμάτων, να ακολουθήσει ένας κύκλος 12 ομιλητών, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων κι ένας υπουργός εκ μέρους της κυβερνήσεως.

Δήλωση Δημήτρη Τσοβόλα, συνηγόρου Δημήτρη Παπαγγελόπουλου

Σκοπιμότητα καταλογίζει στη ΝΔ ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Δημήτρης Τσοβόλας για την πρόταση 30 βουλευτών της για διεύρυνση του κατηγορητηρίου, που θα συζητηθεί την ερχόμενη Τρίτη στην Ολομέλεια της Βουλής.

Με μια μακροσκελή δήλωση, ο κ. Τσοβόλας υποστηρίζει ότι παραβιάζονται και καταργούνται μια σειρά από κανόνες δικαίου και προειδοποιεί ότι ο πελάτης του, τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμα του.

“Είναι σαφές, πως πρόκειται για απαράδεκτη και παράνομη μεθόδευση, προκειμένου να θολώσουν τα νερά ιδίως μετά την έναρξη της σημαντικής κατάθεσης της τέως Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένιας Δημητρίου, η οποία άρχισε να αποκαλύπτει την σκευωρία και τους σκευωρούς”, αναφέρει και εκτιμά ότι η ΝΔ γνωρίζοντας, προφανώς, ότι εφεξής θα εξεταστούν εκείνοι οι μάρτυρες που θα αποδημήσουν πλήρως το αρχικό κατηγορητήριο, επιθυμεί να δημιουργήσει σύγχυση στον Ελληνικό λαό με την συζήτηση στην Ολομέλεια, για να καλύψει όλες τις παρανομίες και τα πολιτικά τεχνάσματα που χρησιμοποίησε από την έναρξη αυτής της διαδικασίας.

Σημειώνει δε, ότι οι διαδικασίες είναι “σκόπιμες, πρωτόγνωρες, παράνομες, αξιόποινες και ηθικά απαράδεκτες - στο βωμό των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων - γιατί, παραβιάζουν βασικούς ευρωπαϊκούς και ελληνικούς κανόνες δικαίου και καταργούν θεμελιώδη δικαιώματα του Δ. Παπαγγελόπουλου που αφορούν το τεκμήριο αθωότητας, την μυστικότητα της προδικασίας, την προστασία των προσωπικών του δεδομένων και την δίκαιη δίκη, που μια εκ των εκφάνσεων της είναι το δικαίωμα του ανθρώπου να δικάζεται από αμερόληπτο δικαστή”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης