ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μομφή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά στον Κώστα Μάρκου

Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ

Στα χέρια του Προέδρου της Βουλής βρίσκεται η... ποινή που θα επιβληθεί στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μάρκου για την άσεμνη χειρονομία προς συναδέλφους του βουλευτές τον περασμένο Ιούλιο.

Η επιτροπή δεοντολογίας που συνεδρίασε σήμερα αποφάσισε να απευθύνει μομφή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά στον κ. Μάρκου με την τελική απόφαση για το αν θα επιβληθεί ποινή και ποια θα είναι αυτή να ανήκει στον Κώστα Τασούλα. Μπορεί να αποφασιστεί η επιβολή πειθαρχικών μέτρων, όπως ο προσωρινός αποκλεισμός από τις συνεδριάσεις ή η περικοπή της βουλευτικής αποζημίωσης κατά 25% για ένα μήνα

Υπέρ της επιβολής του μέτρου της μομφής τάχθηκαν ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση, ενώ ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 κατά, καθώς -όπως είπαν οι βουλευτές τους, ναι μεν η συμπεριφορά του βουλευτή ήταν απρεπής και καταδικαστέα, ωστόσο πειθαρχικά έληξε με την αποβολή του από την αίθουσα.

Για τη συνεδρίαση της Ολομέλειας επιφυλάχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ. Πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θύμιζαν πάντως, πως ο Κώστας Μάρκου ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά του τόσο δημόσια, όσο και στα κομματικά όργανα, ενώ την αποχώρηση του από την αίθουσα είχε ζητήσει και η γραμματέας του ΚΟ Όλγα Γεροβασίλη.

Υπενθυμίζεται ότι κ. Μάρκου, καθηγητής Ιατρικής στο πανεπιστήμιο Πατρών, στη συνεδρίαση της Ολομέλειας για το πόρισμα της Novartis στις 22 Ιουλίου, έκανε άσεμνη χειρονομία προς τους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, λέγοντάς τους, μεταξύ άλλων, «σας κάναμε την κ@@@ρα να».

Ο προεδρεύων Θανάσης Μπούρας τον απέβαλε από την αίθουσα της Ολομέλειας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης