ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητικές πηγές: Χρήσιμη μια συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν, δημιουργείται θετικό κλίμα

Turkish Presidency via AP, Pool

Αναφορικά με τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για ενδεχόμενη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κυβερνητικές πηγές υπενθύμισαν ότι πρωθυπουργός έχει κατ' επανάληψη τονίσει τη βούλησή του για ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία σε ανώτατο επίπεδο.

«Θα πρέπει να πάψει να αποτελεί είδηση ότι συναντιούνται οι ηγέτες δύο γειτονικών χωρών. Το κλίμα που δημιουργείται είναι θετικό και, εφόσον διατηρηθεί, μια τέτοια συνάντηση είναι χρήσιμη» προσέθεσαν οι ίδιες πηγές.

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε θετικός σε μία συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε δηλώσεις εξερχόμενος από την προσευχή της Παρασκευής, ο Τούρκος πρόεδρος συνομίλησε με τους δημοσιογράφους, στους οποίους είπε μεταξύ άλλων, όπως αναφέρει η φιλοκυβερνητική Sabah:

«Συνεχίζονται τόσο οι διμερείς οι επαφές μας, όσο και η υπόλοιπη επικοινωνία μας. Σε όλες αυτές τις επαφές το θέμα της επικοινωνίας με την Ελλάδα και τον Μητσοτάκη είναι κάτι που το αντιμετωπίζουμε θετικά. Είπαμε ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε».

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι αυτό αφορά τόσο τις συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών, όσο και του ίδιου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Μπορούν να γίνουν αυτά τα βήματα» κατέληξε.

Το πρωί της Παρασκευής, το τουρκικό πρακτορείο Anadolu μετέδωσε ότι οι τουρκικές και ελληνικές αντιπροσωπείες αναμένεται να συνεχίσουν τις τεχνικές συνομιλίες την επόμενη εβδομάδα στο ΝΑΤΟ.

Η Ελλάδα και η Τουρκία συμφώνησαν να αρχίσουν τον 61ο γύρο των διερευνητικών επαφών στις 25 Ιανουαρίου στην Κωνσταντινούπολη, έπειτα από διακοπή πέντε ετών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης