ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Καυγάς ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για πανδημία, συλλαλητήριο και «17 Νοέμβρη»

INTIME

Άγρια κόντρα για τα συλλαλητήρια αλλά και τα καταδικασθέντα μέλη της 17Ν είχαν στη ΒουλήΘανάσης Πλεύρης και Πάνος Σκουρλέτης.

Αφορμή στάθηκε αναφορά του Θανάση Πλεύρη στο σημερινό συλλαλητήριο και τις εικόνες συνωστισμού, λέγοντας πως η προστασία της δημόσιας υγείας έχει περιορίσει δικαιώματα των πολιτών. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για υποκρισία, καθώς -όπως είπε- από τη μια καταγγέλλει αυταρχισμό και από την άλλη ζητά περισσότερα μέτρα προστασίας από την πανδημία.

«Πείτε ότι στη ζυγαριά δημόσια υγεία ή διαμαρτυρία εσείς επιλέγετε την διαμαρτυρία και ότι αποδέχεστε την αύξηση των κρουσμάτων και των ασθενών στις ΜΕΘ», είπε και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι θέλει να ζει μέσα στο ψέμα. «Εμείς λέμε ξεκάθαρα: θέλουμε τάξη και στα πανεπιστήμια. Δεν ανεχόμαστε καταστάσεις να έρχονται και να διαπομπεύουν πρυτάνεις ή να αναρτούν πανό και να λένε «που είναι ο πατέρας σου. Εσείς τα κάνατε αυτά», συνέχισε και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση προχώρησε σε έξι μεταρρυθμίσεις υπέρ της 17Ν. Μεταξύ αυτών, όπως είπε, ήταν η κατάργηση των φυλακών τύπου Γ´, η μείωση της ποινής, η δυνατότητα να λαμβάνουν άδεια καταδικασμένα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης, καθώς και η μετατροπή σε πλημμέλημα των κακουργημάτων της στρατολόγησης τρομοκρατών, της κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών.

«Η αντιπολίτευση οφείλει να καταλάβει ότι δεν είναι κόμμα του 3% να συναγελάζεται με τρομοκράτες. Πρέπει να πάρει την ευθύνη και να πει ότι ο κορωνοϊός κολλάει παντού και τα δικαιώματα πρέπει να ασκούνται με γνώμονα τη δημόσια υγεία», είπε ο Θάνος Πλεύρης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Πάνου Σκουρλέτη. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέρριψε τις αιτιάσεις Πλεύρη, κάνοντας λόγο για φαιά-μαύρη προπαγάνδας τα όσα λέγονται για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που συναγελάζονται με τρομοκράτες.

«Φωτογραφικές διατάξεις δεν υπήρξαν για κανένα και για καμία», είπε ο Πάνος Σκουρλέτης σε έντονο ύφος και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η πιο δημοκρατική κυβέρνηση από το 1974 και μετά.

Ανεβάζοντας περισσότερο τους τόνους ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για αυταρχισμό της κυβέρνησης. «Εσείς στραγγαλίζετε την δημοκρατία με τις απαγορεύσεις και την επιβολή αστυνομίας μέσα στα πανεπιστήμια. Ο κ. Πλεύρης έθεσε με ωμό τρόπο το δίλλημα: από την μία η πανδημία και από την άλλη τα δικαιώματα. Κοιτάξτε κ. Πλεύρη δεν θα στραγγαλίσετε τα δικαιώματα στο όνομα καμίας πανδημίας», είπε.

«Δεν θα επιτρέψουμε να μετατρέψετε μια κρίση πανδημίας σε κρίση δημοκρατίας», σχολίασε λίγο αργότερα απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα και ο τέως υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης