ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσακλόγλου για απονομή συντάξεων: Προτεραιότητα οι αιτήσεις πριν από το 2018

ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ INTIME

Στα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την επιτάχυνση των διαδικασιών απονομής συντάξεων αναφέρθηκε στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Παναγιώτης Τσακλόγλου σημειώνοντας ότι η «έναντι» σύνταξη έρχεται να ενισχύσει εισοδηματικά όσους ασφαλισμένους έχουν ήδη καταθέσει αίτηση συνταξιοδότησης και το αίτημά τους εκκρεμεί και ταυτόχρονα δεν λαμβάνουν την ήδη θεσμοθετημένη προσωρινή σύνταξη.

Στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του Γιώργου Μουλκιώτη από το ΚΙΝΑΛ, ο κ. Τσακλόγλου υποστήριξε ότι αποτελεί προτεραιότητα η έκδοση των συντάξεων για όσα αιτήματα έχουν υποβληθεί πριν από το 2018, τα οποία με βάση τους υπολογισμούς ανέρχονται σε περίπου 15.000. Παράλληλα, ανέφερε ότι δεν αλλάζει η νομοθεσία για τα ποσοστά της προσωρινής σύνταξης.

Αναφερόμενος στις παρεμβάσεις της κυβέρνησης, είπε πως σημαντικότερες από αυτές είναι η αύξηση των ποσοστών της προσωρινής σύνταξης από το 50% στο 80% για τους μισθωτούς και στο 70% για τους μη μισθωτούς, η προσθήκη των συνταξιούχων του ΟΓΑ στους δικαιούχους της προσωρινής σύνταξης και η προσθήκη στους δικαιούχους όσων εργάζονται κατά την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησης με μείωση του ποσού της προσωρινής σύνταξης κατά 30%». Σημείωσε δε, πως το 2020 ο ρυθμός των συντάξεων που εκδόθηκαν ήταν 31% υψηλότερος σε σχέση με το 2019 παρά την πανδημία.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ υποστήριξε πως οι εκκρεμότητες στα ταμεία φτάνουν τις 360.000 (κύριες, επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης