ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τασούλας: 295 οι υγειονομικά ασφαλείς βουλευτές

INTIME/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σε 295 ανέρχονται οι υγειονομικά ασφαλείς βουλευτές, που είτε έχουν εμβολιαστεί και έχουν προσκομίσει το σχετικό πιστοποιητικό, είτε έχουν νοσήσει από κορωνοϊό, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε στη Διάσκεψη των Προέδρων ο Κώστας Τασούλας.

Οι ανεμβολίαστοι βουλευτές ανέρχονται σε πέντε, με έναν ή μια εξ αυτών -καθώς δεν έχει γνωστό ποιος ή ποια είναι- να προέρχεται από την ΚΟ της ΝΔ. Σε επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής εξηγεί τους ιατρικούς λόγους για τους οποίους δεν έχει εμβολιαστεί.

Τα στοιχεία που έχει στα χέρια του ο κ. Τασούλας προέρχονται από τις διαβεβαιώσεις που έχει λάβει ο ίδιος από τα κόμματα, επισημαίνοντας ότι δεν είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους βουλευτές. Στη συζήτηση σημειώθηκε ότι όποιος ανεμβολίαστος βουλευτής θέλει να παρακολουθήσει δια ζώσης τις συνεδριάσεις υποχρεούται να προσκομίζει στο ιατρείο της Βουλής εβδομαδιαίως δύο rapid test, που θα αποδεικνύουν ότι δεν είναι θετικός στον κορωνοϊό.

Στη Διάσκεψη των Προέδρων ο Βασίλης Κεγκέρογλου από το ΚΙΝΑΛ έθεσε θέμα ψήφισης των τροπολογιών με αφορμή τη ρύθμιση Πλεύρη, με τα πρόστιμα για τα «μαϊμού» πιστοποιητικά, τις κυρώσεις για τους ανεμβολίαστους ιδιώτες γιατρούς αλλά και την άρση αναστολής τους γιατρών που εμβολιάζονται.

Ο Πρόεδρος της Βουλής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξει ο κανονισμός της Βουλής, ως προς την ψήφιση των τροπολογιών, ώστε να «σπάνε» σε ξεχωριστές οι τροπολογίες με διαφορετικού περιεχομένου άρθρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης