ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΑΛ: Συνεδριάζει τη Δευτέρα η Κοινοβουλευτική Ομάδα - Στο επίκεντρο ο μεταβατικός πρόεδρος

ΙΝΤΙΜΕ

Τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ μετά την απώλεια της προέδρου του κόμματος, Φώφης Γεννηματά. Κατά τη συνεδρίασή της η ΚΟ πρόκειται να αποφασίσει για τη θεσμική και Κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του κόμματος, ενώ αναμένεται να εγκριθεί και η εισήγηση του γραμματέα, Βασίλη Κεγκέρογλου, να εκτελεί χρέη μεταβατικού προέδρου, μέχρι την εκλογή νέου.

Ο γραμματέας της ΚΟ Βασίλης Κεγκέρογλου, μιλώντας στην ΕΡΤ τάχθηκε κατά της εκλογής προσωρινού προέδρου μέχρι τις εσωκομματικές εκλογές.

«Εισήγηση μου ως γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας είναι να προχωρήσουμε απολύτως θεσμικά. Δεν χρειάζεται εκλογή για 35 ημέρες προέδρου κοινοβουλευτικής ομάδας… Έχουμε λοιπόν την θεσμική λειτουργία με τον γραμματέα και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους. Είναι απολύτως σαφές ότι δεν θέλουμε να διασαλεύσουμε με οποιοδήποτε τρόπο την εκλογική διαδικασία».

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 είχε αναφέρει ότι «θα εισηγηθώ θεσμική ηγεσία και νομοθετική ηγεσία μέχρι την εκλογή» και ξεκαθαρίζοντας πως «η εισήγησή μου δεν θα περιλαμβάνει εκλογική διαδικασία».

Εξήγησε δε πως, ο γραμματέας της ΚΟ – ο ίδιος δηλαδή ο Βασίλης Κεγκέρογλου- θα λειτουργεί ως θεσμικός αρχηγός και το πολιτικό βάρος, θα έχουν οι δύο εκπρόσωποι, οι κκ. Κατρίνης και Σκανδαλίδης, οι οποίοι θα ασκούν νομοθετικό έργο στη Βουλή.

«Το πνεύμα όλων των βουλευτών είναι να κινηθούμε θεσμικά. Η εισήγησή μου είναι ο Γραμματέας να λειτουργεί θεσμικά ως πρόεδρος και οι δύο εκπρόσωποι να λειτουργούν νομοθετικά», πρόσθεσε κάνοντας σαφές πως, «όλοι οι βουλευτές είναι στο πνεύμα αυτό».

«Οι 22 αποφασίζουν», εξήγησε αναφερόμενος στους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής και ξεκαθάρισε πως «θα λειτουργήσουμε θεσμικά και δεν θα διασαλεύουμε τη διαδικασία εκλογής».

«Με τις παραγγελιές της Φώφης οδηγό, θα πάμε καλά», εξέφρασε τέλος την αισιοδοξία του ο κ. Κεγκέρογλου.

Στο μεταξύ, τέλος στα σενάρια αναβολής των εσωκομματικών εκλογών στο ΚΙΝΑΛ μετά την απώλεια της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, έβαλε η απόφαση της αρμόδιας Επιτροπή Καταστατικού που συνεδρίασε σήμερα 29 Οκτωβρίου.

Παρά το βαρύ κλίμα που επικρατεί στο ΚΙΝΑΛ από το θάνατο της Φώφης Γεννηματά, η Επιτροπή (ΕΔΕΚΑΠ) επιβεβαίωσε ομόφωνα την απόφαση που έχει ληφθεί, και οι εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά στις 5 και 12 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι η επιτροπή συνεδρίασε σήμερα με τη συμμετοχή και εκπροσώπων των υποψηφίων, «Ομόφωνα επιβεβαίωσε ότι οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, θα διεξαχθούν την 5η και την 12η Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την από 3/10/2021 απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης