ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Ένας χρόνος από την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο

Ο Νίκος Δένδιας, είχε συνάντηση το μεσημέρι της Πέμπτης με την υπουργό Εξωτερικών του Κοσόβου, Ντονίκα Γκερβάλα Σβαρτς Intime/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

«Πριν από έναν χρόνο επεκτείναμε τα χωρικά μας ύδατα στην περιοχή του Ιονίου Πελάγους και μέχρι το Ακρωτήριο Ταίναρο, από τα 6 στα 12 μίλια», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε ανάρτησή του στο twitter.

«Ήταν η πρώτη φορά από το 1947 που η Ελλάδα αύξησε το χώρο της εθνικής της κυριαρχίας», προσθέτει και υπογραμμίζει: «Με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, ασκούμε πλήρως τα δικαιώματά μας, ενισχύουμε την ασφάλειά μας και μεγεθύνουμε το γεωπολιτικό μας αποτύπωμα».

Σημειώνεται πως ο Νίκος Δένδιας, είχε συνάντηση το μεσημέρι της Πέμπτης με την υπουργό Εξωτερικών του Κοσόβου, Ντονίκα Γκερβάλα Σβαρτς.

Η επίσκεψη της Κοσοβάρας υπουργού Εξωτερικών πραγματοποιείται σε συνέχεια της επίσκεψης του κ. Δένδια στην Πρίστινα τον Ιούνιο.

Στην ατζέντα της συνάντησης βρέθηκαν η ενίσχυση της οικονομικής, εμπορικής και πολιτιστικής συνεργασίας, οι προοπτικές των Δυτικών Βαλκανίων και οι εξελίξεις στο διάλογο Βελιγραδίου - Πρίστινας, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης