ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επικοινωνία Παναγιωτόπουλου-Όστιν: Στο επίκεντρο η αμυντική συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε τον Αμερικανό ομόλογό του για τις πρόσφατες τουρκικές προκλήσεις Intime

Ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Αμερικανό ομόλογό του, Λόιντ Τζέιμς Όστιν, επιβεβαιώνοντας τις εξαιρετικές σχέσεις ανάμεσα στις δυο χώρες.

Όπως ανακοινώθηκε, οι δύο υπουργοί επισήμαναν το εξαιρετικό επίπεδο της στρατηγικής αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ, τη σημασία της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) και τον ρόλο της Ελλάδας ως συμμάχου στην ασφάλεια και την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη η Συμφωνία επικυρώνεται στην Ολομέλεια της Βουλής, ενώ στις 16 Μαΐου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο.

Στη διάρκεια της επικοινωνίας των υπουργών Άμυνας συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Ουκρανία και αναγνωρίστηκε από αμερικανικής πλευράς, η έμπρακτη συνεισφορά της Ελλάδας.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε τον Αμερικανό ομόλογό του και για τις πρόσφατες τουρκικές προκλήσεις, υπογραμμίζοντας την ανάγκη πλήρους σεβασμού του διεθνούς δικαίου και της αρχής της καλής γειτονίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης