ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομπάμα καρφώνει Τσίπρα λόγω Πούτιν (aud)

Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Μπαράκ Ομπάμα Eurokinisi/Γραφείο Τύπου Πρωθυπυργού/Andrea Bonetti

Δεν διαψεύδει η κυβέρνηση το δημοσίευμα των Financial Times σύμφωνα με το οποίο στην παρέμβαση του στο δείπνο των ηγετών του ΝΑΤΟ ο Αλέξης Τσίπρας ουσιαστικά έσπασε το μέτωπο των χωρών της συμμαχίας στην αντιμετώπιση της Ρωσίας. Εντούτοις,  ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεν παρέλειψε να κάνει το διπλωματικό - ειρωνικό σχόλιο για τις διεθνείς σχέσεις και επιλογές του Έλληνα πρωθυπουργού- αναφορικά με τις διπλωματικές ισορροπίες-  λέγοντάς του ότι εργάζεται πάνω στο συριακό πρόβλημα μαζι με τον "φίλο σου τον Πούτιν". 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στη συνάντηση των ηγετών της Συμμαχίας ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως η λύση στα προβλήματα δεν θα προέλθει από την στρατικοποίηση αλλά από τον διάλογο με τη Ρωσία.

Άλλωστε στην κατ’ ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Μπαράκ Ομπάμα όταν ο πρωθυπουργός έθεσε το ζήτημα της επίλυσης του συριακού προβλήματος ο Αμερικάνος πρόεδρος απάντησε πως καταβάλλει προσπάθειες στη διαχείριση του «με τον φίλο σου τον Πούτιν». Κυβερνητικές πηγές κληθείσες να σχολιάσουν τη νύξη Ομπάμα προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, θεωρούν ότι πλέον είναι αυταπόδεικτο και κοινά αντιληπτό, ότι η σημερινή ελληνική κυβέρνηση έχει ή επιδιώκει να έχει καλές σχέσεις με συγκεκριμένες χώρες. Οι πολιτική συντάκτρια του CNN Greece Βούλα Κεχαγιά, εκτιμά ότι οι ίδιες πηγές θεωρούν πως αυτού του είδους οι παρεμβάσεις, όπως το δηκτικό σχόλιο του Προέδρου των ΗΠΑ προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, αναδεικνύουν το πολυδιάστατο της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης