ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το απόγευμα στην Τουρκία ο Αλέξης Τσίπρας

Φωτογραφία από παλαιότερη συνάντηση μεταξύ Α. Τσίπρα και Α. Νταβούτογλου EUROKINISSI/Χρήστος Μπόνης

Το απόγευμα φτάνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην Τουρκία, όπου θα πραγματοποιήσει επαφές με την τουρκική ηγεσία, με το προσφυγικό να είναι το σημαντικότερο θέμα της ατζέντας του.

Λίγο πριν αναχωρήσει ο κ. Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα καγκελάριο Α. Μέρκελ κατά την διάρκεια της οποίας η Καγκελάριος ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για τις επαφές της με την τουρκική ηγεσία, στο περιθώριο της συνόδου των G20 στην Αττάλεια, αναφορικά με το προσφυγικό.

Ο Πρωθυπουργός απόψε θα παρακολουθήσει μαζί με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου το φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των εθνικών ομάδων της Ελλάδας και της Τουρκίας. Ο αγώνας θα αρχίσει στις 20:15 στο γήπεδο «Φατίχ Τερίμ» στο Μπαχτσέσεχιρ της Κωνσταντινούπολης.

Αύριο στις 8:00 το πρωί ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Φανάρι όπου θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Στη συνέχεια θα αναχωρήσει αεροπορικώς για την 'Αγκυρα, όπου στις 12:00 το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με τον Αχμέτ Νταβούτογλου. Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας και η συνέντευξη τύπου που θα δώσουν οι δύο ηγέτες.

Δεν είναι προς το παρόν γνωστή η ώρα της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το κανάλι «Al Jazeera», υπάρχει το ενδεχόμενο ο Πρωθυπουργός να συναντηθεί και με τους ηγέτες του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών, Σελαχατίν Ντεμιρτάς.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης