ΣΠΟΡ

«Θέμα χρόνου» ο πάγκος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον Μουρίνιο

Getty Images / Alex Livesey

Όλα τα ρεπορτάζ σε Αγγλία και Ισπανία συμφωνούν ότι ο Ζοσέ Μουρίνιο θα είναι ο επόμενος προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά το «αναπόφευκτο διαζύγιο» με τον Λουίς Φαν Χάαλ.

Δημοσιεύματα της Δευτέρας στην Αγγλία αποκαλύπτουν ότι ήδη ο Μουρίνιο έχει συμφωνήσει για 5ετές συμβόλαιο στο Ολντ Τράφορντ, και μοναδική εκκρεμότητα είναι η λύση της συνεργασίας με τον Φαν Χάαλ στην επόμενη αποτυχία της ομάδας. Μάλιστα υποστηρίζουν ότι οι διοικούντες των «μπέμπηδων» πρόλαβαν και κίνηση της Ρεάλ Μαδρίτης και το Φλορεντίνο Πέρεθ για «επιστροφή» του Special ONE στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου. Αναφέρουν μάλιστα και 5 λόγους για τους οποίους δεν μπορεί πλέον να αντιστραφεί κατάσταση και ο Μουρίνιο «πρέπει» να αναλάβει τη Γιουνάιτεντ:

• Είναι ο άνθρωπος που μπορεί να ταρακουνήσει τα αποδυτήρια στο Ολντ Τράφορντ. Με 3 συνεχόμενες ήττες και 6 συνολικά, ο Φαν Χάαλ μοιάζει να αδυνατεί να αναστρέψει την κατάσταση. Το ματς με την Στόουκ στο Μπριτάνια για την boxing day μοιάζει να είναι το κύκνειο άσμα του Ολλανδού. Ο ίδιος υποστηρίζει, ότι έχει την στήριξη των παικτών του. Είναι όμως κοινό μυστικό ότι όλοι οι παίκτες συζητούν για την "πιθανή έλευση" του Μουρίνιο.

• Η επικείμενη πρόσληψη του Γκουαρντιόλα στην Σίτυ, αναγκάζει τους ανθρώπους της Γιουνάιτεντ να κινηθούν γρήγορα και να συμφωνήσουν με τον μοναδικό ίσως προπονητή, που μπορεί να τον κοιτάξει στα μάτια. Ο Καταλανός αρέσει σε μερίδα συμβούλων της Γιουνάιτεντ, όμως ξέρουν ότι πιθανότατα οι «άσπονδοι γείτονες» θα κερδίσουν την μάχη. Αν περιμένουν μέχρι την τελική έκβασή της, ίσως ο Μουρίνιο «κλείσει» αλλού. Ο ίδιος φέρεται να αποκάλυψε στο περιβάλλον του, ότι "έχει μια πρόταση, που δεν μπορεί να απορρίψει". Πάντως ο σερ Μπόμπι Τσάρλτον και ο πρώην "ισχυρός" άντρας της Γιουνάιτεντ, Ντέιβιντ Χιλ δεν είναι "ζεστοί" για τον Πορτογάλο.

• Ο Πορτογάλος είναι άνθρωπος των τίτλων. Η Γιουνάιτεντ έχει να σηκώσει Κύπελλο από τον Μάιο του 2013 (πρωτάθλημα). Το «βαρετό» και αναποτελεσματικό ποδόσφαιρο που παίζει και με τον Φαν Χάαλ (ήδη τον συγκρίνουν με το αποτυχημένο πέρασμα του Μόγιες) δεν αφήνει μεγάλες ελπίδες για να το πετύχει εφέτος ο σύλλογος (πρωτάθλημα, Κύπελλο και Europa League). Μόνον ο Μουρίνιο μπορεί να αλλάξει αυτή την κατάσταση.

• Ο ίδιος ο Μουρίνιο θέλει «εκδίκηση». «Στην καριέρα του ο Μουρίνιο έχει λύσει την συνεργασία του με πολλούς συλλόγους με δική του πρωτοβουλία. Μόνον η Τσέλσι αποφάσισε να τον διώξει», έλεγε η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο μάνατζερ, που εκπροσωπεί τον Μου. Μένοντας στην Premier League θα έχει την ευκαιρία να αποδείξει σε όλους (και στον εαυτό του) ποιος είχε τελικά άδικο στην «υπόθεση Τσέλσι».

• Θα ζεσταθεί η κερκίδα με τον ερχομό του Μουρίνιο. Ο Φαν Χάαλ όχι μόνο δεν κέρδισε τους οπαδούς, αλλά μάλλον τους έχει απέναντι του πλέον, όπως απέδειξαν και οι αποδοκιμασίες στο πρόσωπό του στο φινάλε του αγώνα με τη Νόριτς.

Ετοιμάζεται για Τσέλσι ο Πελλεγκρίνι

Χωρίς να έχει ανακοινωθεί κάτι, ο Πεπ Γκουαρντιόλα θεωρείται από όλους ο νέος προπονητής της Μάντσεστερ Σίτυ από το ερχόμενο καλοκαίρι. Και ο ίδιος ο Μανουέλ Πελλεγκρίνι φέρεται να έχει εκμυστηρευτεί στον κύκλο του, ότι ο Καταλανός θα τον αντικαταστήσει το καλοκαίρι.

Όμως ο 62χρονος Χιλιανός μπορεί να μην φύγει από το Αγγλικό πρωτάθλημα και να κατηφορίσει στο Λονδίνο για λογαριασμό της Τσέλσι!

Με τον Χίντινγκ υπηρεσιακό προπονητή μέχρι το καλοκαίρι, ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς επιθυμεί την συνεργασία με τον Ντιέγκο Σιμεόνε. Αν όμως δεν μπορέσει να συμφωνήσει με τον προπονητή της Ατλέτικο Μαδρίτης (έχει συμβόλαιο μέχρι το 2020), τότε ο Πελλεγκρίνι μπορεί να είναι η «πρώτη εναλλακτική». Αν μάλιστα κατακτήσει και το πρωτάθλημα, τότε στα 3 χρόνια της παραμονής του στον πάγκο της Σίτυ θα θεωρείται απόλυτα επιτυχημένος με 2 πρωταθλήματα και μία 2η θέση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης