ΣΠΟΡ

Η ΑΕΚ κέρδισε 1-0 τον Ατρόμητο στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου

EUROKINISSI / ICONPRESS /ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Στο άδειο-παγωμένο ΟΑΚΑ (λόγω της απόφασης Κοντονή για διεξαγωγή του Κυπέλλου χωρίς κόσμο) η ΑΕΚ πήρε τη νίκη με 1-0 από τον Ατρόμητο και έχει το προβάδισμα για την ρεβάνς της ερχόμενης εβδομάδας στο Περιστέρι.

Με τον Στέλιο Μανωλά στο πάγκο μετά την αποπομπή του Πογιέτ και σχηματισμό σε 4-2-3-1 (με τον Μάνταλο πίσω από τον Αραβίδη) η ΑΕΚ είχε διάθεση και τρεξίματα στο πρώτο 45λεπτο. Την ίδια ώρα ο Ατρόμητος του Δέλλα είχε σαφέστατο αμυντικό προσανατολισμό, προσπαθώντας να μην αφήσει τους αντιπάλους να φτάσουν την εστία του Μπάρκα.


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Με συντριπτική κατοχή η ΑΕΚ έκανε φάσεις όμως δεν μπόρεσε να βάλει γκολ, ενώ όσο περνούσε η ώρα, ο Ατρόμητος έπαιρνε μέτρα στο γήπεδο δίχως όμως να απειλεί επιθετικά (μέχρι το 75 είχε δύο τελείως άστοχα σουτ).


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Η είσοδος του Τζεμπούρ (στην θέση του Βάργκας) και η μετάθεση του Αραβίδη στο αριστερό άκρο έδωσε ακόμη μεγαλύτερη κίνηση και ο συνδυασμός των δύο Ελλήνων διεθνών έφερε το μοναδικό γκολ από την κεφαλιά του Μάνταλου στο 73 μέσα από την περιοχή, με τον Ατρόμητο να μην έχει απάντηση.


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Ο Στέλιος Μανωλάς μίλησε στην κάμερα του ΟΤΕ TV αμέσως μετά το τέλος του αγώνα: «Σε άδειο γήπεδο... Κρίμα, κρίμα... Έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι, είχαμε από το πρώτο λεπτό την πρωτοβουλία των κινήσεων. Θα μπορούσαμε να έχουμε πετύχει κι άλλα γκολ, αλλά ο Ατρόμητος είναι καλή ομάδα. Δεν έχει τελειώσει τίποτα, θα δούμε την Τρίτη.Όποιος είναι στην ΑΕΚ και έχει ζήσει χρόνια ξέρει πως είναι πολύ βαριά η ευθύνη. Δεν είναι και το καλύτερο χθες το βράδυ να αναλάβω την ομάδα αφού δεν είχα πολύ χρόνο. Κάναμε μια προπόνηση με τα παιδιά και νομίζω σήμερα σταθήκαμε πολύ καλά»».


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Δίκαιη χαρακτήρισε τη νίκη της ΑΕΚ ο Τραϊανός Δέλλας, που έδωσε σύνθημα πρόκρισης στην ρεβάνς: «Θεωρώ πως ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα. Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στο... πρώτο ημίχρονο των ημιτελικών. Νομίζω, όμως, στο δεύτερο ημίχρονο -σήμερα- δεν έγινε καλό παιχνίδι. Η ΑΕΚ είχε μια φάση, έχει παίκτες με ποιότητα και έβαλε το γκολ και πήρε τη νίκη. Τώρα πάμε στο Περιστέρι για το... δεύτερο ημίχρονο.Δεν έχει χαθεί τίποτα, η πρόκριση είναι ακόμα ανοιχτή, το 1-0 μας δίνει ελπίδες. Πρέπει να κερδίσουμε στον επαναληπτικό αν θέλουμε να πετύχουμε κάτι μεγάλο».


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Θυμίζουμε ότι οι ρεβάνς των δύο ημιτελικών είναι προγραμματισμένοι για την Μεγάλη Εβδομάδα (Μ.Τριτή 18.00, Ατρόμητος-ΑΕΚ και Μ.Τετάρτη 17.00, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με τον πρώτο ημιτελικό να έχει κατακυρωθεί με 3-0 υπέρ των ερυθρόλευκων).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης